Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е вашият ресийвър ?

Гласували
371. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Pioneer

    47 12.67%
  • Onkyo

    52 14.02%
  • Denon

    52 14.02%
  • Yamaha

    103 27.76%
  • Sony

    59 15.90%
  • Marantz

    26 7.01%
  • Tehnics

    9 2.43%
  • Panasonic

    7 1.89%
  • Harman Kardon

    7 1.89%
  • Thunder

    3 0.81%
  • NAD

    3 0.81%
  • Anthem

    0 0%
  • Integra

    1 0.27%
  • Kenwood

    2 0.54%
Страница 49 от 62 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 924

Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #721

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Май не разбираш напълно какво е DAC и аудио карта?
    А ако чуеш читав DAC няма как да не чуеш разликата сравнено с вградените решения. А ако не ги чуваш ....няма смисъл да наливаш пари в компоненти изобщо.


    Ако свържеш външен DAC към ресийвера и свържеш с чинч-а ще чуваш на ресийвера по този вход това което се пуска към DAC-а. Ако пуснеш Спотифай от ресийвера ще си използваш DAC-a от ресийвера. Май не го разбираш съвсем. Проучи добре преди да купуваш каквото и да е.

    Значи си избрал колони, които не ти харесват как звучат и сега искаш да смениш ресийвер, за да поправиш това ....разбирам.

    Тея дупки в баса за мен е кофти акустика на помещението и позиция на колоните. Те са свързани де. Има и други настройки в ресийвера относно баса. Прочети упътването подробно. На Денона пак ги има.

    За кабела си свободен да вярваш или не. С тест нява\дясна на дали ще се усети толкова ясно. Знаеш какво е стерео нали? Попрочети и за кабелите. Има доста инфо дори и в нет-а. От кабел до кабел има разлика. Както е и с всичко. На субуфера щом си усетил ...колоните с какво трябва да са различни? Някак си противоречиш постоянно

    От тези екстри липсващи в Х3100 кои ще ти вършат работа? От къде ще намираш филми, които да се възползват от тях? Не да са симулирани, а истински такива?

    Това за дефектите до някъде е вярно, но корекцията на един може до доведе до друг такъв ако следваме логика.

    Имаш да проучиш доста неща. Не бързай. Но като гледам още в началото си решил да вземеш х3500 и търсеше потвърждение. Ако нямаш търпение ...дерзай и да споделиш резултата. Но имай в предвид и какво се коментира до сега.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #722

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Все си мислех, че разбирам какво е DAC. В аудио картата на компютъра, DAC-а е вграден. Все някак този сигнал трябва да стане от дигитален - аналогов, за да се възпроизведе от слушалките.

    Нещо ти май не си ме разбрал. Кога съм казал, че ако пусна Спотифай от ресивера, ще ползвам външния DAC?
    Точно затова попитах към кой вход трябва да го пусна този външен DAC, за да се възползвам от него.
    Въпросът ми беше: Кой вход на ресивера ще приеме музиката от външен източник без да я обработва вътрешно и ще я усили към тонколоните или Zone 2 пред-усилвателя?

    Не е точно така с тонколоните. Избрах ги и ми харесаха, но в последствие навлезнах повече в аудиото и разбрах какво ми и не ми харесва. Колоните си свирят окей, но аз казах какви са им недостатъците в моите очи. Като увелича ресивера на -10dB, колоните започват да свирят супер. Обикновено обаче ги слушам на -20dB и на музика се мъчат. На филми и игри нямам забележки никакви.

    Как така няма да стане с тест лява/дясна ако разликата е толкова осезаема? Нали едната ще свири различно от другата. Може да не съм професионалист, но усещам дори и минимални разлики между това, което чувам в ляво и дясно ухо.
    На субвуфера усетих разликата, защото прихващаше смущенията от неизползваната двойка чинчове. Получаваше се и ground loop. Реших го. Просто при събвуфера смущенията се усещат повече, защото честотите са доста по-ниски и физически говорителя се мърда като има смущение от околната среда в 60Hz примерно. Затова и споменах екранировката като единствен фактор според мен.

    Не бях решил да взимам Денон-а. Дори търсех информация, която да ме побутне към Сони-то, защото не исках да взимам Денон-а. След като разбрах за втората зона и слушалковия усилвател обаче, започнах да клоня към Денона. И тъй като нямам други алтернативи в ценови диапазон 1200лв - май ще взема него.
    Pioneer LX802 не се предлага вече.
    Marantz за тези пари е по-нисък клас и реално е същия усилвател като Denon.
    Yamaha Aventage серията в същия клас е по 2000лв.
    Onkyo също.
    Anthem и NAD изобщо не знам защо ги споменавам в този списък.
    И те не останаха.
    В по-нисък клас няма особен смисъл да взимам. Нямам намерение да купувам ресивер на всеки 3 години, защото съм сменил някоя част от техниката си. Новите конзоли ще излезнат другата година. Искам да имам съвместимите технологии. Също и сертифицираните HDR стандарти за евентуална покупка на нов 4К телевизор.

    Признавам, че не бях обмислял вариант с добавяне на интегриран усилвател за предните говорители, но така или иначе няма как да го направя със сегашния си ресивер. Определено в бъдеще ще го обмисля.
    Също и смяна на събвуфер не бях обмислял. Ако и след XT32 калибрацията не ме кефи сегашния как звучи при музика - ще обмисля и това.

    Благодаря на включилите се. Дискусията беше полезна. Ще споделя впечатления. Със сигурност ще настроя новия ресивер и ще направя A/B тест със стария преди да го преместя.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #723

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    DAC - digital audio converter - в PC/ресийвер това е звуковата карта реално. Звученето им зависи не само от DAC чипа използван в тях, но и от доста други неща. Външната аудио карта (DAC) може да има ред предимства поради ред причини.

    Възможно и аз да не съм разбрал коректно. Но се свързва с чинч. Вече на няколко пъти споменавам. По снимки виждамот зад In за такъв вид връзка. От там на татък вече дали ресийвера няма да "пипне" си е малко мистерия. Освен ако няма схема на движение за сигнала. Евентуално на Direct или Pure Direct трябва да слушаш(не помня на Ямаха как беше).

    Тест лява дясна ....ляво/дясно ухо не чуваш еднакво, първо. Музиката е главно стерео, това за второ. Ти ще правиш тест в моно. Нито стерео картина ще чуеш нито .....Но не пречи да опиташ де. При субуфер кабела като се елиминира брум-а се хващат доста трудно разликите между евтин/читав кабел. Има и евтини без брум, така да го кажем. Но попрочети още за кабелите. Не съм казал да хвърляш 200лв на метър, но разликата за мен поне е огромна. Вече вдигнах едно ниво на горе. Сега съм замислил още едно. Зависи към кои кабели си се насочил също.

    Атакувай Х3500 и да видим какво ще чуеш. Както казах, при всички положения, е по добър от Ямаха-та. Не знам някой да го отрече. Но ако PS5 вземат да я пуснат с 8к .... какво правим При ресийверите трудно се остава на върха за дълго. Постоянно сменят/добавят дреболии. За мен повечето неща са маркетинг. Особено ако си в конфигурация 3.1, 5.1. То и за това най добре да се дебнат 2ра ръка или така на промо при приключване на продажбите за модела от вън.

    Теста между двата ресийвера на музика е добре да се направи на Direct или подобния режим изключващ всички корекции и допълнения по калибрация/еквалайзер. За филми вече се включват. Не включвай Eco функции!! Сегашния ти кабел обаче според мен ще замаскира.

    Субуфера на хартия не впечатлява с нищо за филми (зависи от очакванията ). За музика би бил достатъчен, но според мен предните ти колони може да го надсвирят в стерео ако са позиционирани добре в помещението.

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #724

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    А защо изобщо музиката и съответно външния DAC трябва да минават през ресийвъра? ю
    След DAC-a какво имаш вързано?

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #725

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Стана някакво объркване тук.
    Знам какво е DAC и каква му е функцията. Знам и при какви условия се добавя към системата, но до сега не съм видял и едно мнение, което да потвърждава, че DAC в Hi-Fi система има изобщо някакъв ефект. Повечето хора казват, че са пробвали, но не са усетили абсолютно никаква разлика и са ги махнали. Останалите просто си ги държат, знаейки, че няма ефект. Реално в Hi-Fi системата има толкова много фактори, че ефектите на DAC (ако приемем, че има такива) са последното нещо, което ще се усети.
    DAC се ползва главно при слушалки, когато има проблеми по трасето. Шум при източника или по кабелите. Аз такива неща нямам.

    Иначе съм чувал и "системи", в които е имало смущения, за които е била нужда външна звукова карта или DAC. Моите не са такива.
    Компютърът хващаше смущения от шумовете в кутията, но след като сложих отделна звукова карта на PCIe - смущенията изчезнаха.

    @lazarus18 Ако въпросът е към мен, нямам външен DAC. Най-вероятно няма и да имам външен DAC, освен ако нямам някакви големи смущения. Идеята за добавяне на външен DAC беше само това - идея. Да се използва за музиката и пускане на колоните към ресивера.
    Източник -> DAC -> Ресивер -> Тонколони

    Така или иначе няма да го направя. Оказва се, че няма абсолютно никакъв смисъл.

  7. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик
    Мнения
    977
    #726

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Няколко неща ми направиха впечатление цялата схема на w00x
    Как през цялото време (от както имаш ресийвъра) не си взел още две малки букшелфки за съраунд щом наблягаш на филмите и игрите.

    Тонколоните че са бюджетен клас Да. Но, все пак да вземаш кабели от Технополис не е добра идея.
    Ако ще сменяваш ресийвъра с по-висок клас задължително смени и кабелите към тонколоните
    Взимат се от специализираните магазини за аудиотехника.
    Ако разстоянията не са големи (да кажем до 3-4 м), и 2.5 квадрата кабел от истинска мед OFC, са достатъчни за подовите тонколони от този клас.
    Пример за кабел, като най бюджетен вариант:
    Real Cable SPVIM250T 2x2.50mm2
    Или примерно този:
    QED Original
    За съраундите и 2x1.5 mm2 е достатъчен. (стига разстоянията да са сравнително малки).
    Прецени си ако ще подменяш тонколоните на по-късен етап инвестирай в добри кабели подходящи за тях.
    Според мен си има едно правило кабелите са важна част към изграждането на аудио една аудио система.
    И да се вземат кабели от 5-10 % от бюджета на системата е напълно нормално.

    Относно въпроса за баса при някой песни. Има го и този момент, че при някой парчета се откроява повече при други не.(забелязал съм го и аз това)
    Да не говорим, че зависи музиката как е мастерирана в студиото, дали не е от Loudness/увеличена изкуствено (Loudness war).
    За да се чува по силно (но така се намалява динамиката и). Често срещано явление в наши дни.
    Този пост е редактиран от tek; 11-07-19 в 19:36.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #727

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Нямам място за съраунд говорители.
    Ще обмисля подмяна на кабелите.

    Мисля, че кабелите ми в момента са ето такива.
    https://www.technopolis.bg/bg/Kabeli...GA400/p/553549
    Този пост е редактиран от w00x; 11-07-19 в 20:33.

  10. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик
    Мнения
    977
    #728

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Да. За нови кабели си. Твоите не са от истинска мед,пък за OFCм да не говорим.
    Разгледай малките съраунди (не е задължителни точно тях защото са скъпички, но подобни) от този тип:
    Закачат се за стената и не заемат много място:
    DALI FAZON Mikro
    Успех с избора на ресийвъра. И да се похвалиш като се оборудваш.

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #729

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Ще ги сменям. И аз сега се загледах, че не са особено качествени. Никога не съм се замислял за кабелите след първоначалната инсталация, а и не съм чувал някакви смущения, за да ми дойде на ум да ги проверявам.

    Нямам абсолютно никаква възможност за съраунд, иначе до сега да съм сложил.

    Единствения ми вариант са безжични говорители като Musicast на Yamaha. Безжичен говорител, който може да се настрои да работи като съраунд.

    Едит: Сега като ми спомена тези микро колони се загледах и май, май има къде да ги натъкмя. Ще са зад пердето, но това няма особено голямо значение. Тъкмо няма да са натрапчиви. Уфффф.... Не са и тежки. Може да успея да ги закача някак без дупчене.
    Този пост е редактиран от w00x; 11-07-19 в 22:03.

  12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #730

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Смени си ресивъра, смени кабелите, добави събуфер, съобразен с помещението си. След време помисли за по-читави колони.
    Така ще имаш прилична система.
    Чак тогава, ако все още имаш мерак да развиваш системата още, мисли за DAC, хубав усилвател и тн.

  13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #731

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Ресивера го поръчах вече. Намерих го нов на 1050лв.
    Поръчах и сателити. Не са тези на Dali, че няма как да дам 500лв за 2бр колонки, които да ми пускат шум на дъжд. Без значение колко готино изглеждат.
    Взех JBL Control 1, чисто нови на тотална оферта от 100лв. Включват и регулируеми стойки, което си е бонус.
    Другата седмица ще намеря и сносни кабели, за да навържа всичко като пристигне.

    За събвуфер ще си ползвам този. Може пък след калибрирането на новия ресивер да се промени звученето.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #732

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    до сега не съм видял и едно мнение, което да потвърждава, че DAC в Hi-Fi система има изобщо някакъв ефект. Повечето хора казват, че са пробвали, но не са усетили абсолютно никаква разлика и са ги махнали. Останалите просто си ги държат, знаейки, че няма ефект.
    Щом не са го чули значи "системата им" не е на нивото да покаже разликите или слуха им не е достатъчно добър. Е може и изобщо да не ги вълнува какво се случва. Не казвам, че резултата може да само положителен, но е факт че разликите могат да бъдат огромни. Пробвал съм няколко модела и всичките до момента са дали ясно отражение в звука ми. Вчера ми пристигна поредния за проба и отново имаше ясна промяна. Факторите, за това дали имаш възможност да чуеш реално какво може един DAC или друг компонент от цялата "система", са доста. Виждам, че вече го разбираш. За това и се опитах малко по малко да ти ги изредя къде можеш да обърнеш внимание. Прост пример - на Ферари ако сложиш гуми от К*уфланд какво би се случило? Вярно е Ферари, но ....

    Попрочети още за DAC-овете е моя съвет.

    Добре, че беше и @tek та да се вслушаш за кабелите. Не само смущенията са проблем. А и точно те в колонния кабел не чак толкова до колкото съм се задълбочил до сега.

    От UK ли го поръча?

  16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #733

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Стана някакво объркване тук.
    Знам какво е DAC и каква му е функцията. Знам и при какви условия се добавя към системата, но до сега не съм видял и едно мнение, което да потвърждава, че DAC в Hi-Fi система има изобщо някакъв ефект. Повечето хора казват, че са пробвали, но не са усетили абсолютно никаква разлика и са ги махнали. Останалите просто си ги държат, знаейки, че няма ефект. Реално в Hi-Fi системата има толкова много фактори, че ефектите на DAC (ако приемем, че има такива) са последното нещо, което ще се усети.
    Не знам кои са тия хора и къде четеш за тях, но мога да ти дам теми и форуми, където се обсъждат DAC-ове от 100 до 100000 долара и рядко ще видиш мнение, че "няма ефект".
    DAC-а /вграден или външен/ е компонента, който определя какъв сигнал ще взезе в усилвателя и от там в колоните. Ако там за ти за*рани нещата е все едно какво има след него.
    Не казвам, че точно в твоя случай имаш нужда от такъв. Този в ресивъра ти е напълно достатъчен на нивото на системата и опита ти.
    Просто недей да отхвърляш едно цяло звено, имащо немалка заслуга за крайния резултат във всяка аудио система.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #734

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    То и аз се учудвам че намира хора където не чуват За това постоянно споменавам, че има още какво да научи и чуе.

    Но според мен дори и при него би имало осезаема разлика с читав DAC. Това пък е друга тема на разговор.

  18. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #735

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Ето една статия за DAC-овете.

    https://www.audioholics.com/frequent...alog-converter
    В коментарите към нея са мненията на хората, които споменавах.

    В този форум има замервания на различни DAC-ове.

    https://www.audiosciencereview.com/f...c.3607/page-27

    Този конкретно е сравнение на DAC-ве за $500. Гледах една графика на DAC за $150 - беше идентична с тези.

    https://www.audiosciencereview.com/f...ent-png.13503/

    Все едно де, на тоя етап не обмислям DAC така или иначе. Само за слушлаките, където наистина се усеща ефектът, защото се елиминират смущенията.

    Във връзка с кабелите, наистина мислех, че единствената причина за по-добри кабели е елиминиране на смущенията и нищо друго.
    Оказа се, че докато при събвуферите е основно така - при тонколоните не е. Приемам грешката си.

    Намерих немски кабели на Cordial в musicworld.bg. Изглеждат доста добре като характеристики, а и мненията в Интернет са само позитивни. Ще взема 2.50mm2 дебелина. Разстоянията са ми малки и не мисля, че ми трябва повече.

    Някой може ли да ми каже каква е разликата между

    1. Повече влакна с по-малък диаметър (140 x 0.15 mm) http://katalog.cordial.eu/media//pro.../CLS%20225.pdf
    и
    2. По-малко влакна с по-голям диаметър (48 x 0,25 mm) http://katalog.cordial.eu/media//pro...20225%20TT.pdf

    Съпротивлението им на км дължина е еднакво. Само екранировката и влакната са различни. Май първите са за сценично използване, защото са доста по-тежки и дебели като цяло.
    Не пише дали са Oxygen free само.. Мнения някакви?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 62 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 5211
    Последно: Днес, 08:32
  2. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе