Re:Съвет при избор на аудио система
Днес със колегата Sper, ходихме да чуем 2 конфигурации. Едната - Monitor Audio bronze bx6, плейър, усилвател - денон но непомня моделите към 5000лв излизаше конфигурацията, другата Klipsch synergy f3 с nad c356, плейър creek но не помня модела, да кажем към 3500 е струвало всичко. Определено Klipsch-а свириха по-добре, един и същи диск слушахме и разликата беше сериозна. Във външния вид може би monitor audio-то ме привлякоха повече, но звука на клипша беше по-добър.
Стига с този външен вид,ще ги слушате или ще ги гледате ? Даже има известен в чар колоните да са грозни ,а пък да свирят блажено.
Харесали са ви Клипшовете повече,независимо от цялата конфигурация,защото колоните са най-важното в една аудио система.Нищо,че Монитор Аудиото явно са били закачени на по-скъпи компоненти.Да не забравяме сентенцията "Една система свири ,колкото най-слабия компонент" .
Първо чухме synergy f2 или f1 и не ни хареса особенно, после като чухме monitor-а, звука беше на съвсем друго ниво. Общо взето в 1-2 пикови момента според мен монитора не можа да "избухне" както предполагаше песента. Иначе свиреха много отчетливо. Klipsch-а беше по мек и никъде не се замисли дали да изсвири нещо или да го пропусне. Бтв в магазина ми каказа, че изобщо не е нужно голямо разстояние зад колоната в случай, че избера такава. 20-30см били достатъчни.
Цитат:
Първоначално публикувано от prox
Днес със колегата Sper, ходихме да чуем 2 конфигурации. Едната - Monitor Audio bronze bx6, плейър, усилвател - денон но непомня моделите към 5000лв излизаше конфигурацията, другата Klipsch synergy f3 с nad c356, плейър creek но не помня модела, да кажем към 3500 е струвало всичко. Определено Klipsch-а свириха по-добре, един и същи диск слушахме и разликата беше сериозна. Във външния вид може би monitor audio-то ме привлякоха повече, но звука на клипша беше по-добър.
това хвърля известна светлина върху горното заключение:
Monitor Audio bronze bx6 - Sensitivity (1W@1m): 90 dB
Klipsch synergy f3 - SENSITIVITY 97dB @ 2.83 volts/1 meter
по-силният звук психоакустично се възприема като подобрение в качеството.
за да се избегне това възприятие, когато се сравняват две системи, те трябва да бъдат звуково изравнени (level match) в рамките на +-.5dB
Те в магазина какво друго да ти кажат - "Баса ще бучи ако нямаш място - отиди и си купи Монитор Аудио".
Слагаш ги в магазина на 20-30 см. от стената и пускаш някакво парче с по-отчетлив бас - например Angel на Massive Attack - и слушаш. Понеже е много вероятно да има проблем ги местиш по-напред и слушаш пак.
Монитора са със преден и заден и човека каза, че може да се запуши единия и му сложи някаква "тапа", но не ги долепихме до стената да видим какво ще стане. Трябва ли да ме претиснява това, че synergy f3 са спрени от производство ?
Това с тапата не съм убеден, че е добра идея. Щом е сметнато да свири с бас-рефлекс е добре да работи така.
Това, че е спрян даден модел не е проблем. Едва ли в новия са подобрили нещо драстично.
Слушах ме в Аудио арте.
1.Клипш ф10 с креек ево усилвател и сд плеар. Не му харесаха как звучът.
2.PSB Image T6 с над 375 и сд НД 565. ПСБ звучеше по басъв и плътен като звук.
После отидох ме до Денон центъра слушах ме.
Naim Nait 5i с ДЕнон СД 1500 и Monitor Audio Bronze BX 6. Първоначално и аз се впичетлих от звука на Monitor audio но после като усилиха поне,аз чух едно бумтене в песента а и тези коите са ходили знаят в каква стая се слуша музика там. Благодаря за отделеното внимание на персонала.
Върнахме се в Аудио арте.
Клипш ф3 с Над 356 и Креек Classic CD. Тази конфигорация звучеше много добре ясни високи сигурно благодарение на хорната, басът беше мощен но не натръпчив сигурно се дължеше на двата 8" баса :).
Един минус имаха Клипша за мен и това е размерът им според мен.
1 П.П. Дано съм бил полезен на колегата. :Drinks:
2 П.П. Която от колоните да си вземе Monitor Audio Bronze BX6 или Клипш ф3 няма да съжелява. :smiley:
Трябваше в Аудио арте да пускате колоните на еднакъв усилвател и цд.
После,първо намерете упътване на харесаните колони,там трябва да има данни за разположението.Моите са с преден и заден порт. Разположение в упътването - отзад 40 см до 1м ,отстрани 50 см до 1м.Бях пробвал в спалнята как ще свирят - отзад 10 см и странично почти до стената - баса стана чудовищен.На някой може да им хареса,но беше прекалено.
Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Трябваше в Аудио арте да пускате колоните на еднакъв усилвател и цд.
да се тестват различни колони на еднакъв сетъп, това си е направо глезотия за тукашните ширини.
преди време исках да чуя Velodyne DD15, дори не бе закачен към нищо та ми казаха да ида през уикенда, белким го закачили дотогава...
Според мен Клипш F-3 е по-добрата колона от BX6, защото звучи доста по-"отворено".
Има обаче при Клипша има едно усещане за липса на среда, но то е пренебрежително. От друга страна голямата кутия на Клипш въобще не е минус, минуса е че като ги почукваш дрънчат на кухо :)
Но това им е чара......
Да попитам, защо не чухте Creek усилвател и компак диск, с колоните на Epos ? Ще се изумите ...... за цена от 3500 лева комплекта.
ПП. Клипш F-10 е нисък клас, и не трябва да я сравнявате с BX6 или F-20-30 и т.н.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
От друга страна голямата кутия на Клипш въобще не е минус, минуса е че като ги почукваш дрънчат на кухо :)
Но това им е чара......
Да попитам, защо не чухте Creek усилвател и компак диск, с колоните на Epos ? Ще се изумите ...... за цена от 3500 лева комплекта.
Първоначално бях предвидил 2000лв, като след посещението на Техномаркет и Технополис, бях останал с впечатлението, че за тези пари ще си взема система граничеща с перфектното. След като ме посъветвахте тук, вдигнах бюджета до 2500-2600, но това е максимум, повече нагоре не мога да ходя. А това, че колоните са с размер на 80 литрови бойлери, за мен също е плюс :)
Чуй и Mezo6 , на ме лично повече ми харесаха.