-
Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Ресивъра го купих миналата седмица конфигурацията работеше с ямяха без проблем. В началото не можех да направя ресет на ресивъра по никакъв начин. Разкачих го, отварям и виждам една букса от контролния панел единият и край не добре вкаран,седи на диагонал. Натиснах я подадох захранване и се ресетна. Може да е съвпадение, защото беше разкачен на цяло. Навързах го на бързо, при зададен споделян през hdmi се чува съответното пърпорене, режим автоматично разпознаване сменя м на РСМ тръгва звук само стерео. Сменям през оптика, върви многоканален звук. Кабела го сменях същата работа. Преди години четох за същия проблем в някой форум ама не помня къде.
-
Да разбираме, че сега всичко е наред?
-
Не, няма звук през hdmi чува се само едно пърпорене...
-
Да допълня темата. С малко заигравка установих че през hdmi ARC възпроизвежда без проблем DD. Но има ли + в долбито започва въпросното пращене. И другото което забелязах пращането се променя спрямо картината...
-
AV ресийвъра е от 2014. И се предполага ,че му липсва DD+ кодек.
Ако, пускаш през външен плеър с KODI: Задай му да транскодира звука като обикновено DD, от настройките в KODI:
Enable Dolby Digital (AC3) transcoding. При неуспех, задаваш брой на каналите 2.0.
Формати, който са Dolby TrueHD или DTS-HD, не би трябвало да имаш проблем.
И при тях звука, трябва да доста по добър от орязаното DD+/EAC3.
-
Благодаря много за идеите, но предишния ми ресивър производство 2011/2012 av 2k си работеше без проблем. Надграждаме с по висока версия и не работи. Целта ми е да установя проблема софтуер ли е или хардуер...Да допълня всичко споделено в поста ти е направено. През вход различен от arc разкодира всички формати но с плеъра на тв гледам HBO NETFLIX и други подобни и нямам звук. Сменил съм много телевизори със стария ми ресивър и всичко е работело винаги с модерния нищо не работи...
- - - - - - - - - -
Като звук Пайнера е класи на горе но като софтуер е пълна 0 . Побеля ми косата докато го настроя... Сега съм си харесал денон надявам се там да са по организирани нещата... Не е проблем да си играя ден два за настройка, проблем е когато нещата не работят правилно.
-
Здравейте, имам ресивър vsx -s310,когато koмютъра е свързан с hdmi към него , всички формати , като dts hd,dolby tru,dd+ вървят прекрасно но същите файлове пуснати през тв филипс 65/707 олед с earc към arc минават само DD.Моля за съдействие,къде е проблема? Благодаря ви предварително.
-
Телевизора, не чете въпросните формати нативно.
Опитай с KODI (като го свалиш от магазина на Google/play), или изполвай външен плеър (PC, подходящ Android TV Box,и т.н. Който, да декодира видео форматите.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
tek
Телевизора, не чете въпросните формати нативно.
Опитай с KODI (като го свалиш от магазина на Google/play), или изполвай външен плеър (PC, подходящ Android TV Box,и т.н. Който, да декодира видео форматите.
Благодаря за бързия отговор, тв-то е андроид,свалил съм всякакви плеъри vlc,vimu,kodi и тн. но не минават тези формати.Телевизора чете всичко,мисля че комуникацията м/у ресивъра ,който е с АРЦ и телевизора който има еАРЦ нещо не е както трябва.DTS също не минава през АРЦ а през оптика минава.Ако взема ресивър с еАРЦ дали ще се оправят нещата?
-
ТВ няма ли настройка на изхода на RAW (без да обработва аудио потока?
-
Цитат:
vasko_kl
Благодаря за бързия отговор, тв-то е андроид,свалил съм всякакви плеъри vlc,vimu,kodi и тн. но не минават тези формати.Телевизора чете всичко,мисля че комуникацията м/у ресивъра ,който е с АРЦ и телевизора който има еАРЦ нещо не е както трябва.DTS също не минава през АРЦ а през оптика минава.Ако взема ресивър с еАРЦ дали ще се оправят нещата?
Активирал ли си passtru-то в настройките на KODI (последната снимка)
https://kodi.wiki/view/Settings/System/Audio
Трябва да отметнеш, аудио форматите, които декодира AV ресийвъра.
-
Цитат:
tek
Активирал съм всичко в коди,работи единствено DD -ac3 а през комютъра работи всичко но през него няма 4к hdr понеже ресивъра непотдържа hdr.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Gena_bs
ТВ няма ли настройка на изхода на RAW (без да обработва аудио потока?
Да има , многоканален преходен се казва и така е настроен но уви няма коректни звуци.Мисля си че ресивъра е стар и затова се получава, но пък защо от компютъра в ресивъра минават всички формати?
-
Цитат:
vasko_kl
Активирал съм всичко в коди,работи единствено DD -ac3 а през комютъра работи всичко но през него няма 4к hdr понеже ресивъра непотдържа hdr.
- - - - - - - - - -
Да има , многоканален преходен се казва и така е настроен но уви няма коректни звуци.Мисля си че ресивъра е стар и затова се получава, но пък защо от компютъра в ресивъра минават всички формати?
Щом е така. Тогава или ТВ не се разбира със AV ресийвъра, (поради eARC) или настройката на ТВ/видео плеъра не е коректна за многоканалния звук.
-
Нали и преди е писано, че версиите на Коди за Андроид тв имат проблем с извеждането на форматите различни от ДД ... очевидно проблемите все още си ги има или трябва да се правят разни специфични настройки/"фокуси" след четене по специализирани Коди форуми...
-
Проблема е ресивъра, имах същия проблем описан по горе. Продадох го и взех денон който е с всички екстри и 8К видео,нямах никакви грижи със звука. Но не е моето звучене и него го продадох. Купих пак пайнер vsx935m2 очаквам да ми го доставят и се надявам да нямам същите проблеми като с предния модел. Ще споделя като го получа.