Помощ за съвет за 5.1 от Фронтални колони!!!
Здравейте искъм да попитам в нас съм с 5.1 колони може ли да заменя двете задни съраунда да се заменат с 2 фронтални колони и да станат 4 фронталните колони + център и събуфер?По добре ли ще стане или ще разбаля звука?Сега съм с колони JAMO S-606 пълен комплект!Извинявъм се ако несъм задал правилно въпроса си!
Re:Помощ за съвет за 5.1 от Фронтални колони!!!
Пробвал съм го тоз вариант - промяна нямаше поради факта ,че в записите 5,1 липсват ниските честоти и малките съраунд колони са напълно достатъчни.
Ако ше слушаш музика що да не може,обаче ако е за филми DTS-HD ми се струва че ше се омаже звука.А ако смяташ да ги наредиш всичките на предна линия тогава ефекта при филмите ще се загуби,но пак като пуснеш музика и чашите от секцията оживяват :))
Не съм съгласен ,DD и DTS се записват с 5 отделни канала и пълна честотна лента , затова и ресивърите има опция - задаване на режим колони големи и малки . Идеалния вариянт е 5 еднакви колони и суб. За да сложиш за задни флорстенд колони трябва да им осигуриш подходящо пространство за да могат да сфирят както трябва :).