Озвучаване на помещение 450 кв. метра
Здравейте момчета,
Моля за съвет за озвучаване на помещение 450 м2, с височина 6 метра.
Няма да бъде дискотека, но силата на звука трябва да бъде достатъчна, защото ще се правят представяния на различни продукти.
Ще бъда благодарен на всякаква помощ и съвет.
Благодаря предварително.
Re:Озвучаване на помещение 450 кв. метра
Бъди малко по-конкретен , за какво точно ще се използва помещението - за говорене ли ще се ползват , музика ли ще се пуска , на живо ще се пее/свири ли . Вариантите са активни/ колони , субове , пулт ,ако са пасивни колони и стъпала за тях . Аз харесвам ElectroVoice и FBT .
В 90% от времето ще се пуска тиха фонова музика.
Когато се правят презентации ще се говори с микрофон.
Идеята е звука да е равномерно разпределен в помещението.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian Yordanov
В 90% от времето ще се пуска тиха фонова музика.
Когато се правят презентации ще се говори с микрофон.
Идеята е звука да е равномерно разпределен в помещението.
За да се проектира правилно озвучаването трябва да се знаят още параметри на помещението:
1. Облицовката на стените
2. Облицовката на тавана
3. Вида на повърхностите на преобладаващите предмети и техния приблизителен обем
Тези данни дават възможност да се избере правилно броя броя и мощността на озвучителните тела. Определя се от реверберацията, а тя от звукопоглъщането и звукоотражението на повърхностите.
И още един въпрос - презентациите на живо ли ще се правят (пред опреден щанд или сцена) или ще са предварително подготвени в студио и само ще се излъчват? И цялото помещение ли трябва да се озвучи с тях или локално?
1 Прикачен файл(ове)
Ето исканите подробности
1. В прикачения файл е чертеж на помещението.
- на чертежа има преградни стени, които са демонтирани и сега е цяло помещение с размери 40х10 метра.
- височината е 4,5 метра
- в помещението има 9-10 леки автомобила
2. Едната дълга стена е от гипсокартон, а останалите са алуминиева конструкция със стъклопакет.
3. Тавана е окачен - растерен.
4. Презентациите ще се правят на живо / в залата ще има 50-100 човека/ и трябва да се озвучи цялото помещение
За кой град става дума? Пиши на ЛС. Имам нещо в предвид, но ще имам отговор след понеделник.