Резултати от 1 до 4 от общо 4

минисистема към pc ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Syd
    Syd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    23
    #1

    Question минисистема към pc ?

    Мога ли да ползвам аудио минисистема за озвучаване на компютъра. Имам една старичка минисистема Sony RX77, която вече не ползвам. Иначе вади много добър звук или поне много по-добър от колонките на компютъра ми, които са едни Teak, от евтинките. Та се замислих дали не мога ползвам колонките от минисистемата за колонки на компютъра, а самата минисистема за усилвател на колонките. Министемата има три входа. Две от тях предполагам, че не могат да се ползват за целта - едното MD/VIDEO IN(фоногнездо) с пълно съпротивление 47 кОм и МIX MIC(фоногнездо) с пълно съпротивление 10 кОм. Има и едно гнездо PHONES(стереогнездо), за което в характеристиките пише: може да се включват телефони, не по-малко от 8 Ом. Разполагам, все ощо неинсталирана, и с една карта втора ръка Creative X-Fi Fatal1ty, която също ще ползвам за подобряване на звука. В момента съм с вградено аудио. Смятах да ползвам картата X-Fi с колонки Мicrolab Solo 7C, които обаче струват около 300 лв., а ако мога да включа минисистемата, колонките ще ми излязат без пари. Може ли да стане ?
    Нямам никакъв опит в аудиотехниката и предполагам, че въпроса ми е елементарен, за което се извинявам. Знам само, че за разлика от комютърните колонки, тези от минисистемата не са магнитно екранирани и не трябва да ги слагам близо до компютърно оборудване.
    Този пост е редактиран от Syd; 17-11-12 в 13:02.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Смолян
    Мнения
    227
    #2

    Отговор: минисистема към pc ?

    Точно MD/VIDEO IN е това което ти трябва (отзад бял и червен чинч, двата отгоре ). Оттам ще си вкараш стерео звук с едно кабелче стерео жак 3,5мм - чинчове. МIX MIC вероятно е микрофонен вход за караоке а PHONES е телефон само за руснаците и евентуално за Гугъл Преводач, иначе на български думата е "Слушалки"...

  4. Syd
    Syd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    23
    #3

    Отговор: минисистема към pc ?

    Цитат Първоначално публикувано от grischa Виж публикацията
    ...а PHONES е телефон само за руснаците...,иначе на български думата е "Слушалки"...
    Нямах български вариант на инструкцията и ползвах руския. Сега забелязвам, че като превеждам от другите езици думата наистина е "слушалки"

    - - - Обновено - - -

    Цитат Първоначално публикувано от grischa Виж публикацията
    Точно MD/VIDEO IN е това което ти трябва (отзад бял и червен чинч, двата отгоре ). Оттам ще си вкараш стерео звук с едно кабелче стерео жак 3,5мм - чинчове...
    Получи се. Благодаря.


    - - - Обновено - - -

    Още един ламерски въпрос. Като инсталирам X-Fi картата, тя има отделно аналогови и цифрови изходи. Към кой изход ще трябва да включа минисистемата ?

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #4

    Отговор: минисистема към pc ?

    A AUX няма ли ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе