2 Прикачен файл(ове)
Помощ със свързване на тонколони и телевизор.
Здравейте,
вчера си купих нов телевизор и въпросът ми е как най-лесно да свържа 5.1 системата, която имам с телевизора.
Накратко как изглежда картинката:
5те колони и буфера имат 6 мъжки чинка от този тип:
Прикачен файл 13226
И в момента те са свързани 2 по 2 с компютъра посредством aux сплитери от този тип
Прикачен файл 13227
Въпросът ми е: Как мога да ги свържа с телевизора? Някакъв адаптер, сплитер - нещо бюджетно? Всякакви предложения ще са от полза.
В момента не е вариант да използвам компютъра като media player, тъй като е много бавен, а пък и в момента се намира в друга стая.
Май май нещо такова ми трябва http://www.aliexpress.com/promotion/...promotion.html - ама цената му е shock.
Явно ще се купува нова AHS или soundbar... а хич не ми се иска
Отговор: Помощ със свързване на тонколони и телевизор.
Кой точно изход на телевизора мислиш да ползваш с джаджата от линка? Иначе с наличната (тази, която си бучнал в компютъра) може да опиташ от изход за слушалки на телевизора (ако има такъв, разбира се), но няма да е 5.1.
Телевизора ти няма 5 канални аналогови изходи, нито пък системата ти има (предполагам) оптичен цифров вход. Следователно можеш да ги вържеш само стерео като ползваш изхода за слушалки на телевизора,
Друг варият за 5 канала - както сам си видял чрез външен Ац-3, ДТС декодер, ама не съм сигурен дали си заслужава....
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
Телевизора ти няма 5 канални аналогови изходи, нито пък системата ти има (предполагам) оптичен цифров вход. Следователно можеш да ги вържеш само стерео като ползваш изхода за слушалки на телевизора,
Друг варият за 5 канала - както сам си видял чрез външен Ац-3, ДТС декодер, ама не съм сигурен дали си заслужава....
Ясно, че няма да е 5 канала - но според мен ще е доста по-добре от вградените на ТВ-то откъм звук.
Прикачен файл 13228
Нещо такова ли предлагате?
Не, от единия край стерео жак, от другата страна два чинча женски. И вързваш само двете предни колони.
Те предните са никакви - исках по-скоро буфера да вържа с поне 2-3 пищялки