Сборка на озвучителна система
Здравейте.Решил съм за си "сглобя" една озвучителна система за вкъщи.Признавам, че нищо не разбирам, когато чета характеристиките на отделните елементи и затова ще помоля някой да ме насочи какво да търся като параметри.Например:усилвател-изходяща мащност......., тонколони........, ресийвър.......и т.н.Няма да се използва душманската-мисля да я включа към телевизора един-два филма на седмица и от време на време малко музика на мах, когато ми е кеф. Предпочитам втора употреба, но що- годе качествени.
Отговор: Сборка на озвучителна система
Първо - какво ще слушаш, като музика (любими музикални стилове). Второ - колко е голямо помещението ти. Трето - ...бюджет.
Ще се слуша основно рок, но и дискотечна музика.Помещението е 20кв.-50куб.За бюджета-аз си мисля за 400-500лв, но нямам представа какви са цените.
- - - - - - - - - -
Какво ще кажете за това
http://electron.bg/eltax-planos-5pac...em-p-1737.html
Имаш два варианта. Или чакаш и събираш още пари или вземаш на момента нещо готово от рода на домашно кино.
Относно втората употреба, горещо ти препоръчвам да се огледаш в ebay.co.uk. Търси неща, които са в ЕС и продавача е склонен да изпраща по пощата. Не се притеснявай, че повечето продават само в Англия, това не е проблем. Има не малко фирми, които предлагат доставка от Англия до България. Дори за втора употреба, бюджета ти е малък. Една що годе прилична система за музика и филми е някъде около 1500 - 2000 лв. говоря за нови компоненти. Втора употреба, можеш да влезеш на 1000 - 1200 лв с прилични компоненти. Лирата в момента е ужасно скъпа, което е проблем.
Относно този елтакс... прилича на домашно кино, аз бих си запазил парите.
Наистина не съм разбирач и затова се водих по нормалната цена на колоните от линка.Явно ще се чака.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ssamm22
Наистина не съм разбирач и затова се водих по нормалната цена на колоните от линка.Явно ще се чака.
То въпроса не е до "разбирач" и "не разбирач". Щом търсиш по-добър звук от този на домашното кино, трябва да си психически подготвен, че това удоволствие струва скъпо, особено за бедни хора като голямата част от нас българите. В Hi-Fi няма понятие като най-добро, винаги има по-добро. Затова трябва да търсиш разумният компромис. В ниския клас, който е относително "достъпен" за по-голямата част от нас, прилични неща имат Yamaha (рисивъри и колони). От вън можеш да си взмеше на хубава цена колони (ОТ) на Mission, Tannoy (предлагат се и в Технополис), Wharfedale, Boston Acoustics. Виж и Dali, правят добри неща. Разгледай английските сайтове за техника, има не лоши предложения, правят намаления на стари модели, мостри и можеш да си намериш не лоши неща. Успех и следвай мечтата си, сигурен съм, че един хубав ден ще имаш мечтаната система, а след това винаги можеш да надграждаш с по-добро.
Цитат:
Първоначално публикувано от
CrossBlade
Dali Zensor 1 цената не е ли за 1бр?
КРАТКО ОПИСАНИЕ
Една малка но голяма и със завидни награди 2 лентова тонколона
Подходяща за съраунд при домашно кино, както и за 2.1 Stereo HiFi
Мощност: 100W