Отговор: Помощ за настройка на Yamaha NS-SW200 Subwoofer
Въпросът ми беше специално за lfe , канала за суба. Дали на 120hz е правилно или на 80hz, както са ми останалите тонколони?
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
на 80 хц да му е горната граница , която трябва да е долна граница за ОТ, на 120 ще думка здравата и се припокрива с колоните , което както казах - става мармалад
Цитат:
Първоначално публикувано от
Slusatel
на 80 хц да му е горната граница , която трябва да е долна граница за ОТ, на 120 ще думка здравата и се припокрива с колоните , което както казах - става мармалад
Нали lfeе отделен канал. Ако го отрежа на 80 hz, няма ли да загубя звук в границaта до 120 hz?
Нали отрязаното отива в останалите ОТ. Ако искаш всички ниски да са ти в суба първо го товариш , второ какво ще ти свирят тонколоните. Ще играят само пищялки ли ?
Цитат:
Slusatel
Нали отрязаното отива в останалите ОТ. Ако искаш всички ниски да са ти в суба първо го товариш , второ какво ще ти свирят тонколоните. Ще играят само пищялки ли ?
Това опитвам да разбера. От това което четох, е че lfe е отделен канал и няма нищо общо с ТНХ стандарт и звука за него се записва отделно.Това важи само, ако колоните са на Large и настройката е на LFE+Main. Поправете ме, ако не съм разбрал правилно. Ето тук е обяснено в пост Н20 https://www.avsforum.com/threads/lpf...20-go.1276273/
Това, което за записано в LFE канала си отива във събуфера винаги /ако има събуфер/. С тези настройки указваш под коя честота сигнала от колоните да отива и той към събуфера.
Принципно, ако ползваш LFE входа на събуфера спокойно можеш да оставиш врътката на Crossover-a на максималната стойност. Среза се прави от ресивъра.
Така съм и направил. Но коя е правилна настройка от ресийвера 120 или 80хц
Калибрацията какво казва по въпроса?
Няма правилна или неправилна. Има правилна за конкретната комбинация от помещение, колони, субуфер и предпочитания.
120hz казва калибрацията
Доста ми е странно да показва толкова висока стойност, но пробвай първо така.
После като опитай различни вариант като свалиш до около 60Hz, колкото казват от Yamaha, че могат тези колонки.
Да не са забити в някой ъгъл и близо до стената колонките?
Цитат:
lazarus18
Доста ми е странно да показва толкова висока стойност, но пробвай първо така.
После като опитай различни вариант като свалиш до около 60Hz, колкото казват от Yamaha, че могат тези колонки.
Да не са забити в някой ъгъл и близо до стената колонките?
Говоря за настройка само на суба. Колоните съм ги настроил на 80хц всички. Въпросът ми беше за настройка само на суб от ресийвера 80 или 120хц?
2 Прикачен файл(ове)
Колеги, малко ми е трудно да ви разбера. Според тези снимки, какво да пипна.
Реално сега ми харесва звъка и баса. Но все пак да разбера, за какво са тези настройки.
И а толкова много, че направо не обърквам.
- - - - - - - - - -
Цитат:
schols
Реално сега ми харесва звъка и баса. Но все пак да разбера, за какво са тези настройки.
Това са:
Стаята. Таван , скосени тавани, колоните в ъгъла, суба натикан някъде ....Не се мъчи , нагласи го да ти харесва и се примири.
Цитат:
chorlavia
Говоря за настройка само на суба. Колоните съм ги настроил на 80хц всички. Въпросът ми беше за настройка само на суб от ресийвера 80 или 120хц?
Тази настройка е за колоните, не за събуфера. На тази честота се режат колоните и сигнала под тази стойност се препраща към събуфера.
Цитат:
schols
- - - - - - - - - -
Това са:
Според мен са ти добре настройките.
Всичко е толкова неоптимално разположено в стаята, че едва ли може да се постигнат перфектни резултати.