-   Marantz cd 6007  Някой  ми  беше  пуснал снимка на  въпросния си модел на която  имаше  сд-текст, вече  имам и тоя  модел и на  аудио  сд няма текст, и в спецификацията  пише - няма сд-текст. Аз ли  не намирам опцията  или снимката на колегата е  била с  USB или  MP3 диск ? На   MP3  вероятно  има  текст , но  не  слушам  такъв формат ..... 

-   Отговор: Marantz cd 6007  СД Текст е опция на Диск записан или матричен с аудио част. Не и мп3 и други файлове записани в дата формат. Най вероятно нямаш такъв диск и за това не изписва нищо на плейъра ти. В нета има сигурно сумати клипове с сд текст, не е нужно да ти пращам снимки. Запищи един диск в формата СД Аудио и на траковете сложи имена на латиница заглавие на албум и изпълнител и го запиши на подложка, и ще имаш вече СД текст. 

-   Отговор: Marantz cd 6007  Най-вероятно имам няколкостотин със сд - текст и са проверени , защото от 2000г досега съм имал плеъри само със сд-текст и работеха безотказно.
 При запис 99 % от програмите се връзват с албума и ако е официален ти въвеждат автоматично сд-текст , ако е чекната опцията. Кой ще пише сам албуми и артисти в днешно време не знам.