Съвет за избор на ресивър и стерео усилвател за Focal chorus 816V
Здравейте колеги,
имам нужда от съвет. Бюджета ми е около 3000 лв. В момента съм с въпросните колони и ресивър Onkyo TX NR-626, но взе да дава често дефекти, а и определено не съм доволен от звука в стерео режим и мисля да го заменя. Насичил съм се към Marantz 6015 за около 3000лв, или Marantz 5015 + стерео усилвател Denon 1520ae (който мога да взема 2 ръка в перфектно уж състояние за 950лв) заедно пак около 3000лв. Какво бихте ме посъветвали? Приемам разбирасе и други предложения в този бюджет.
Ползвам по равно за филми и музика. Идеята ми при втория вариант е да интегрирам стерео усилвателя с ресивъра за предните 2 канала, и отделно с DAC пък към усилвателя от ТВ/плейър за стерео.
Благодаря!
- - - - - - - - - -
Междувременно се появи и още един вариант за ресивър Denon AVR X-4400, но с изтекла гаранция уж неизползван за 1900лв, но по-скоро предпочитам нещо ново или поне с остатъчна гаранция.
Отговор: Съвет за избор на ресивър и стерео усилвател за Focal chorus 816V
Търсиш ресивър понеже имаш център и съраунди, предполагам.
Вземи последния Денон, пък по-натам като събереш още пари взимаш един усилвател Naim.
Focal си презентира колоните по изложенията с усилватели на Naim, така че би следвало синергията да е най-оптимална.
Отговор: Съвет за избор на ресивър и стерео усилвател за Focal chorus 816V
Цитат:
Първоначално публикувано от
Lion4o
Здравейте колеги,
имам нужда от съвет. Бюджета ми е около 3000 лв. .
Marantz 6015 ,DENON 3700 според мен са предостъчни за тези колони.Ако разделиш сумата за ресивер и усилвател едва ли ще чуеш нещо повече при същите пари.
Виж и този NAD със сменяеми модули,има вероятност да си по-дълго актуален и да надграждаш аудио или видео
Цитат:
MDC—Най-отличителната характеристика
Тук, в NAD, ние прегръщаме постоянно променящия се свят на AV технологията, без да изтриваме първоначалната си инвестиция. Спечелилата награда RedDot Design Award Modular Design Construction стана нашият отговор на остаряването. С MDC цифровите аудио и видео вериги са на сменяеми модули, а възможността за безпроблемно надграждане на T 758 V3i за включване на бъдещи цифрови формати е уникална и безпрецедентна.
https://nadelectronics.com/product/t...ound-receiver/
https://avelectronics.bg/index.php?_...rice&order=ASC