2 Прикачен файл(ове)
Yamaha Aventage RX-A2050 или Denon AVR-X4400H избор на ресийвър!
Здравейте кой от двата е по добър за домашно кино Yamaha Aventage RX-A2050 или Denon AVR-X4400H ще се ползва предимно за Филми и рядко за музика. Колоните са ми Bowers Wilkins DM 604 S3 серия 7+1 ! Ако има колеги с такъв клас за малко помощ и мнения кое ще е по добро!
Отговор: Yamaha Aventage RX-A2050 или Denon AVR-X4400H избор на ресийвър!
За нови машини ли става дума или употребявани?
Като цяло са доста близки и двата ще ти свършат отлична работа.
Ако са употребявани обаче зависи в какво състояние са конкретните бройки и това да определи избора.
чистак нови , като не знаеш моделите
Втора употреба ще са днес ще ходя да слушам Yamaha 2060 но не знам на Монте 200 вата колони на 8 ома Bower & Wilkins как ще звучат като ресийвър а е на 140 вата на 8 ома!Дали няма да е проблем колеги !?
Цитат:
Първоначално публикувано от
toto_vd
Втора употреба ще са днес ще ходя да слушам Yamaha 2060 но не знам на Монте 200 вата колони на 8 ома Bower & Wilkins как ще звучат като ресийвър а е на 140 вата на 8 ома!Дали няма да е проблем колеги !?
Твоя модел колони позволяват ползването на усилвател с мощност 25W - 200W. Със сигурност въпросната Yamaha ще се справи добре със захранването им.
Цитат:
Slusatel
чистак нови , като не знаеш моделите
Моделите са стари, така че шанса да са нови е малък. Уточнението е важно.
Колкото до познаването на моделите смятам, че съм достатъчно добре запознат.
Цитат:
toto_vd
Има - ако надуеш ще ги сцепиш бързо и лесно. Първо ще ти изпушат пищялките. За нормално слушане са прекрасни.
Цитат:
Slusatel
Има - ако надуеш ще ги сцепиш бързо и лесно. Първо ще ти изпушат пищялките. За нормално слушане са прекрасни.
Ако приемем, че всичко по системата е изрядно, няма как да изгори колоните.
КОлоните са предвидени по поемат усилватели до 200 W, стойности, които няма как да достигне.
Така или иначе, е добре да не увеличава докрай /не че ще му се наложи/ за да няма кривене и рискове.
Със слаб усилвател по-лесно се горят колони, отколкото с по-силен.
Звучи малко парадоксално, но на практика със силен усилвател колоните започват да кривят и чуваш, че си достигнал лимита им.
Със слаб усилвател, кривенето е много по-трудно чуваемо(тъй като идва от усилвателя) и изведнъж като влезе в клипинг и колонките заминават.
За това винаги е по-добре усилвателят да е по-мощен от колоните.
Нали не мислиш , че колоните са му истински 200 Вата ? Едва ли са реално повече от 50.На моите пише 250 вата .....
Цитат:
Slusatel
Нали не мислиш , че колоните са му истински 200 Вата ? Едва ли са реално повече от 50.На моите пише 250 вата .....
Да, смятам, че колоните му могат да понесат 200W мощност от читав източник. Така или иначе, той с този модел ресивър няма и да се доближи до максимума и да има риск.
Закупих Yamaha RX-A2060 за музика свири много добре даже прекрасно сравнение с Denon 2400 който имах! На Филми нещо не ми харесва но не съм калибрираме колоните още!
B&W
C€
DM°604 S2
B&W Loudspeakers Ltd. Worthing, England
Made in Belgium - Fabriqué en Belgique
Max. amplifier power
200W
Nominal impedance
-80
Това пише на колоните фронталните!