-
PLS Help за тунер
Извинявам се много за това, че ще постна същия топик и в този раздел, но се надявам, че тук ще го прочетат и други хора, които явно не посещават софтуерната част. Засега не успях да получа отговор.
Мисля да си вземам тунер за компа със MPEG2 декодировка (май сателитен може да се нарече) и и искам да си свържа приемника със него за да мога да си записвам филми. Някой да препоръча софтуер, който да записва streaming аудиото и видеото?
-
PLS Help за тунер
Доколкото те разбрах искаш да си вземеш тунер който да закачиш към приемник за цифрова телевизия или сателит така ли ???
Повечето нови тунери позволяват директен запис в MPEG 2 AverMedia 007,303 format като някой модели като MSI TV@Anywhere записват директно дори в MPEG 4. Искам да те предупредя само че от горе изброените съм доволен само то AverMedia 007.
Изобщо тв тунерите дори най сполучливите модели изискват доста ровичкане по тях за да се изкарат максимални и стабилни резултати.
-
PLS Help за тунер
Необходим ли е обаче специален софтуер или каквото е необходимо си идва със самия тунер.
Да правилно си разбрал - искам да мога да си запиша филм на компа директно от кодираната TV1000 например и после да си го компресирам с ДивХ или ХвиД.
-
PLS Help за тунер
На моят MSI TV@anywhere master - записва чудесно със собствения си софт. Можеш да ползваш готовите профили за запис, а можеш и сам да създаваш такива. Има фсичко от фреймове, ниво на звук, резолюция, до там че...
:)
-
PLS Help за тунер
-
PLS Help за тунер
Новите тунери наистина записват прекрасно с вградения си софт, обаче не може да се докара свястна компресия live. Тоест 1 филм вместо на 1 CD ще ти се събира на едно DVD :)
Потърси из по старите теми на форума, бистрли сме го това, ообаче е доста сложно.
След като си запишеш нещо, в последствие трябва да го компресираш я с DivX я с Xvid, защото се получават наистина огромни файлове.
Как се компресира има доста инфо в нета. Сега на мене не ми се търси, но ти ще се справиш :)
Това също трябва да го знаеш, да няма издънки после :)
-
PLS Help за тунер
За мене не е проблем да бъде в некомпресиран вариант. Знам как ди со го компресирам.
:-)
-
Re: PLS Help за тунер
Здравейте, понеже тази тема вече е започната, искам да ви запитам какви ТВ тунери могат да се ползват за цифрова кабелна телевизия. Става въпрос за Ариел ТВ - Варна, но на сайта им http://www.ariel-tv.com, освен цени, друго инфо няма. Предполагам, че ползват DVB-C, но не съм сигурен. Намерих някои външни тунери с DVB-C, но преди време имах един външен и предпочитам вътрешни.