Пукане в тонколоните в режим 5.1
Някой имал ли е такъв проблем: При стартиране на Уиндоуса и при изключване на компа се чува неприятно пукане в тонколоните? И то само в режим "5.1", при "Стерео" този дефект не се проявява. Мисля, че е от драйвера на звука, но не знам как да го оправя. С драйвера на nVidia не се чува пукане но не свирят всички колонки както трябва. MB: Gigabyte GA 7n400 южен мост- MCP,вграден звук ALC 650 (Realtek) Драйвер RealtekAudioXP_wdm_a3.66 Колонки LuxeOn W5.1H.
Ами аз съм с Win XP Pro със саундкарта Creative Live! + колони Creative Inspire 6.1 6800 и е същата работа, но при стариране е по-фрапиращ звука :)
Вярно, при стартиране имам чувство, че ще изпращи някой говорител.За последно![:(] Дай повече информация за чипсета. А в режим 2.0 /"Стерео"/ пак ли така ти пукат колоните?
Не съм пробвал, но това е режим на драйвера, а те пукат при стартиране на машината. Явно пробива нещо. А и центъра ми пука чат-пат ей така!
Тука нямам хладилници и такива работи, но преди известно време като фризера беше при мен и като спираше компресора скачах до тавана от пукота :)