Малък проблем с драйвери за Ати ?!?
От скоро имам Ати Радеон 9250/128/128 .
Инсталирах си драйверите,всичко мина нормално,след това си настроих монитора("разпънах" картината до оптимално полужение за резолюцията която ползвам 1280х1024 90Хц). До тук всичко е добре, но когато стартирам някоя игра и съответно се сменя резолюцията, картината ми се свива и се получава една "черна рамка" около картината.
Та въпроса ми е как да се отърва от този досаден проблем.
Да не искаш да кажеш, че със старата ти видео карта не се променя картината като се смени резолюцията [:D]. Единствено, ако искаш, можеш да си настроиш резолюциятата ти при работа да е същата като при игрите.
Когато резолюцията се сменяше къртината си оставаше "изпъната" в цялата ширина на екрана, а сега остава "неизползвано пространство" , ако мога така да се изразя.
Мониторите обикновено помнят настройките на картината за няколко комбинации от резолюции и рефреш.
Коригирай настройките по време на игра и виж дали няма да се прилагат автоматично и занапред. Поне при мен е така, друго не се сещам засега, но функцията си е на монитора, а не на видеокартата. Дано подейства и за теб
Refresh Rate Override или нещо подобно из настройките на драйвера.
можеш да пробваш и с някоя програмка за рифреша за ATI
Ако става въпрос само за Refresh Rate:
Display properties/Settings/Advanced/Displays/Monitor
и на Refresh rate override му даваш "Same as desktop" или колкото искаш.
Проблема се реши по много елементарен начин!!!
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ !!!
Няма да е зле, всепак да споделиш как реши проблема [:)]