Проблем с гледането на филми
Здравейте!
Имам следните два проблема:
Повечето от филмите ми не "вървят" - звука е нормален, но екрана е зелен. Така е със всички плейъри. Може би е от видеокартата?
Основно поради тази причина реших, че имам нужда от по-добра. Сегашната ми е Diamond Speedstar A90 - 16 MB. Според програмката Everest точното име на дъното ми е Fujitsu Siemens D1141, но незнам с какви други по-добри карти е съвместимо?
не е от видеокартата.
преинсталирай видеокодеците и по специално DivX.
във форума е писано много за кодеците - използвай search
успех!
K-Lite Codec Pack - най-нова версия и забравяш за проблемите.
Аз карам точно с тези 3 кодека,които са ти препоръчали и абсолютно всички филми ми вървят при това версията на K-lite не е от най-новите ;).
Преди и аз си търсех divX Xvid па ония па тоя... да това е избор НО нама смисъл след като можеш да си инсталираш 1 кодек пак и да забравиш за търсенето.
Здравейте
Аз инсталирах K-Lite Codec Pack но пак не иска да пуска филми.
Според мен проблема е във видео картата затова и поствам тук.
Та..
Пускам dxdiag и виждам че двете опции
Direct3D Acceleration
и
AGP Texture Acceleration
на картата ми са неактивни.
Което според мен е от драйвера на картата.
Издърпах различни драйвери от страницата на АТI и от drivergude.com
но така и не стана.
По-долу ви поствам по-подробно параметрите на машината.
Компютър:
Операционна система Microsoft Windows XP Professional
Пакет на обновление на ОС Service Pack 2
Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Дънна платка:
Тип централен процесор Intel Celeron II, 600 MHz (9 x 67)
Дънна платка Abit BH6 (2 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM)
Чипсет на дънната платка Intel 82440BX
Системна памет 128 MB (SDRAM)
Тип BIOS Award Modular (06/28/00)
Дисплей:
Видеокарта ATI Technologies Inc. 3D RAGE IIC AGP (2 MB)
3D-ускорител ATI 3D-Rage IIC
Монитор Hansol Mazellan401A
Мултимедия:
Звуков адаптер C-Media CMI8738/C3DX Audio Device
Кажете къде според вас мога да търся решение на проблема.
хх
Виж ако има драйвери за дънната платка инсталирай и http://www.abit.com.tw/page/en/downl..._TYPE=Slot%201
Незнам само видеото дали не е малко старичко.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте!
Имам следните два проблема:
Повечето от филмите ми не "вървят" - звука е нормален, но екрана е зелен. Така е със всички плейъри. Може би е от видеокартата?
Основно поради тази причина реших, че имам нужда от по-добра. Сегашната ми е Diamond Speedstar A90 - 16 MB. Според програмката Everest точното име на дъното ми е Fujitsu Siemens D1141, но незнам с какви други по-добри карти е съвместимо?
<div align="right">Originally posted by Guaihir - 30/05/2005 : 20:40:39</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Oмотал си кодеците, слагал си няколко един върху друг, най-вероятно. Ако е така, премахни всички кодеци, изчисти си регистрите и си сложи само K-Lite.