Избор на видеокарта за AGP 2x
Та имам един компютър PIII - 450 с някакво дъно с 440BX и съответно AGP 2x.Интересува ме за този компютър какво е оптималното видео което може да му се сложи и да не се ограничава от 2х? На ум ми идва GF2 MX400, добре ли ще е това видео или ще се спира от 2х?
Re: Избор на видеокарта за AGP 2x
На такова дъно съм си сложил GeForce256 и си е :Super:
Цитат:
Първоначално публикувано от saint056a
Та имам един компютър PIII - 450 с някакво дъно с 440BX и съответно AGP 2x.Интересува ме за този компютър какво е оптималното видео което може да му се сложи и да не се ограничава от 2х? На ум ми идва GF2 MX400, добре ли ще е това видео или ще се спира от 2х?
Споко бе, няма да я спира, стига тръгне
Ще има разлика ама не ще я доловиш ;)
Единственото условие за MX440 е да е на AGP 4x ( ако е 8х ще изгори картата !!! )
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Единственото условие за MX440 е да е на AGP 4x ( ако е 8х ще изгори картата !!! )
Да да това го знам 2х/4 х.
Само че аз говорех за MX400, а то май няма такава за 8х ;)
А аз говорих за каквато и да е карта , само да е 4х максимум
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Mr.TECHNO
На един COMPAQ PIII слагах FX5200
Верно машината не запали, ама и картата не изгоря. Не мисля че е сто поцента сигурно че ще изгори.
saint056a
Можеш да сложиш и някакво старо VooDoo
Vandal - пробвай на не Compaq машина ;)
Добре де, то нали си има разни ограничители по различните AGP-слотове, така че да не можеш да наденеш неподходяща карта и съоветно да не можеш да я изгориш.
http://free.hit.bg/dimiters-kv/AGP.JPG
Не ме разбирайте погрешно, не се заяждам, ами се опитвам да си сверя познанията по AGP. Винаги съм си мислел, че тия прорези означават съвместимост и пречат да се стигне до изгаряне. Съвсем скоро, може би преди десетина дни, един приятел ме питаше дали може да сложи някаква карта която намерил в един кашон, на мястото на тая, която вече давала само зелено. И аз с лека ръка му казах, "ами ако може да влезе, слагай я". А после прочетох какво сте написали и изтръпнах. Той обаче досега не се е обадил да ме псува.
Ати радеон 9100 9150 и нвидия ХМХ4000(с последната работи и в момента) съм ползвал на компак с дъно ВХ и на интелско дъно което не поддържа повече от Р!!! 450.Въпросните дъна поддържат само 2х.Интелското дъно сега го ползва проятелката ми и е огън бий.Разлика ще има от небето до земята, но няма да можеш да ползваш пълния капацитет на картата.Колкото до горенето ако нещо подобно стане то ще е не заради 4х или 8х а защото доколкото помня има два стандарта АГП с различни напрежения.Оригинално компака беше с рейдж!!+ с нея го и продадох.Когато слагах другите карти се наложи да отрежа кутията:-)) защото иначе нямаше как да ги набуча, по високи са.Пилнах малко и куплунга на единия сериен порт защото ДВито на радеона опираше в него.
Дерзай, според мен най лошото което може да се случи е да не тръгне.
П.С.* Радеона 9100(128мб ДДР) го подарих на приятел който до скоро го ползваше на дъно ВХ с някакъв клокнат селерон 300А и на тази машина играеше игри които нормално се влачат на подобен комп!!!
П.С.2 Ето ти и препратка в подкрепа на казаното по горе.Успех:-)
http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/...atibility.html