AC'97 + Creative Live! - как да работят заедно ?
Какъв е казуса?
Значи, имам AsRock-ско дъно, със вградено AC'97 аудио, обаче си имам и Creative Live! на която ми е вързан сърраунда.
На старото Asus-ко дъно двете карти работиха заедно. На вградената си бях включил слушалки с микрофон за VoIP-то, а на Creative-а си ми седеше съраунда.
Та с това дъно вградената карта не се активира. В биос-а опцията е Disabled или Auto. Очевидно, вижда че има друга саундкарта и решава да си седи изключена.
Та въпроса е как да я пусна И нея, та да не се налага да се гъзя всеки път като реша да говоря по телефона ?
Re: AC'97 + Creative Live! - как да работят заедно ?
Да не би да искат да използват едно и също IRQ? Ако можеш смени ръчно това на АС'97 с друго свободно.
Пробвай и да смениш слота може и това дап рави някакви мизерии :))
Няма да работят заедно.Ако обърнеш внимание в документацията на SB Live! пише да се ИЗКЛЮЧИ от BIOS вградената sound card.
За съжаление за пореден път се убеждавам колко куци откъм настройки в BIOS са дъната на AsRock! :angry: ... Според мен там е проблема, но като не мога да пипна системата, ще изчакам да прочета по-сетнешните постове в темата!
@ Botzko®
Цитат:
Първоначално публикувано от Zetle
На старото Asus-ко дъно двете карти работиха заедно.
Аз това го разбирам, че двете карти са си работели заедно, въпреки написаното в документацията на SBLive!
Не и не.
Смених слота и пак няма.
Като махна Creative-а другата се появява. Като го сложа - изчезва.
Погледни тук и по-точно предложението на Ramzes. При мен свърши работа за решаването на точно този проблем.