-
Проблем след nvflash
Ами общо взето в конзола написах:
nvflash /m AND, AND, AND, AND --straps=4
и картата (5200) си отиде. Не я разпознава биоса. Грешката, която дава е : бип, бип, пауза, бип, пауза, бип.
Има ли начин да я видя, за да я флашна или нещо такова. Имам оригиналния ром на харда. Или е за боклука окончателно.
Помагайте.
-
Re: Проблем след nvflash
слагаш PCI видео, сменяш поредността, в която BIOS-a "вижда" видеокартите (първо PCI, после AGP), зареждаш си спокойно, флашваш си я обратно със стария и си готов
успех
-
Ами казва, че не намира карти на нвидиа.
Как точно трябва да формулирам командата, за да флашне тази на агп-то, а не другата?
-
и да искаш, НЕ МОЖЕШ да флашнеш другата - нито по погрешка, нито умишлено
-
Казва, че няма карти на нвидиа. Не иска флаш.
-
Прочети внимателно мануала - има опция за флашване , без да пита и мисли - просто да пише !
-
въпрос - с какъв bios се опита да се флашнеш?
оригинален по-нов или моднат? ако е бил моднат - за твоята карта ли беше или се изджаска с някой за 5950?* :punk:
p.s. ти с такъв за 5950 не можеш, защото е различна големина, ама ми схвана идеята ;)
-
Копирания от самата карта. Оригиналния.
Дори пробвах варианта да разкарам ПЦИ картата и с autoexec да флашна, но пак същото - няма карта на нвидиа.
-
само да не е изгорял биоса , щото тогава ....................
първо че трябва да намериш такъв чип , и второ да се запои ( задължителното префлашване не го броя ! )
-
не втория пъъът!
първия! след който се е получил проблема
и ще бъдеш ли така любезен да ми обясниш какво точно си целил с първоначалната си команда, защото аз претендирам да разбирам, но тези "soft straps" никога не съм ги пипал, защото нито аз, нито където и да било в нета, не съм видял някой да знае за какво служат
-
Биоса не съм го сменял, пипах само софт страпс.
Четох в нета, че с тях се отключвали про опциите на НВ34.
Сега ми звучи глупаво, наистина.
-
Намерих някакво решение във форумите, но не съм сигурен как да изключа рома.
What you have to do is quite convoluted. I was able to brinng my card with similar problem back to life by disconnecting the power lead to the ROM and provisioning it with a switch.
Boot the card up with the ROM unpowered, then apply the power and use Nvflash 4.46 to erase the ROM. Then it's all back to normal.
-
Какъв е чипа (паметта - флаша) на тая карта? Вместо да правиш сложни гимнастики с риск да прецакаш и нещо друго, по-добре е да се свали чипа и да се програмира на програматор. Преди време ми се наложи на един Матрокс прецакан от енергото :-) (по време на флашването премигна тока) да правя такъв "ъпгрейт" - 100% ок. И аз си изгубих бая време тогава в разни опити ад надхитря тъпата сива кутия, ама :095:
-
oxygen1, това решение е... как да кажа.... де факто ще треснеш с ток rom-a когато не му се полага да бъде с ток. вероятно би проработило, ама....
по-добре занеси картата на няколко концептуално различни дъна, да видиш дали някое от тях би я "видяло" (nforce2, nforce 3, via, sis... абе различни чипсети)
-