Надути кондензатори на видеокарта.
Днес дойде една видеокарта с надути кондензатори. От праха по нея, вентилатора беше спрял и картата забиваше на всичко 3D. След смяна на охлаждането и кондензаторите си работи перфектно. Притеснявам се обаче от кондензаторите. Те не се надуват от прегряване, а от пренапрежение. Това означава, че ако го оставя в това състояние след 3-4 месеца пак ще се надуят. Пренапрежението на видеото ме навежда на мисълта, че може AGP слота да подава по-голямо напрежение към картата. Та се чудя, дали проблема е в захранването (в такъв случай ще се надуят кондензаторите на дъното, а те не са), или в дъното, или във видеокартата. Някой сблъсквал ли се е с този проблем?
Re: Надути кондензатори на видеокарта.
кондензаторите могат и от прегряване да се надуят
При мен вече 6ти месец картата си работи безупречно със сменени кондензатори. Но причината да се прецакат оригиналните , така и не ми стана ясна.
ако са били някои от тези марки, ще ти стане ясно ;-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague#Bad
Мда, явно са си били калпави кондензаторите. Да се надяваме, че с новите няма да има проблем.
Един съвет (ако може :grin:): слагай кондензатори за 105 грдуса...
Само да подкрепя Мето и Някой а и да добавя да не се доверяваш на какъв да е производител.(пише 105 ама не знаеш в коя част на Китай за колко купички ориз са ги правили:-)))
Малко по надолу в линка на Мето са препоръчани и добри марки. (някога и в Казанлък правеха добри, но не знам работят ли в момента, а и за висока температура май нямаха)