Помощ за OPTi драйвери за Win98SE
Колкото и да изглежда странно, не можах да открия в нета (през Google). :huh:
Модела на картата - според това как я разпознава Win98 е "AD 931 Audio 16" (така пише в Device Manager-a) - появяват се 2 устройства с горното име с голяма жълта въпросителна отпред пред тях и малка удивителна в долната част на въпросителната. Това е положението след чиста преинсталация.
Ако някой може да помогне - предварително благодаря, а ако е от Варна - има поне една бира* :Drinks:
Re: Помощ за OPTi драйвери за Win98SE
Те OPTi-тата бяха (по спомен) OPTi930 и OPTi931. Твойто вероятно е OPTi931. Пак по спомен, в оригиналния диск на Win98SE, има една допълнителна директория с драйвери и там има и за OPTi.
ISA или PCI е звуковата ?
че някъде из нас се въргаля* диск "OPTi & Soundman", ама много трябва да ровя....
иначе,
на 98SE ще станат драйвери и за 95 .
Виж тук дали нещо няма да ти свърши работа, особено папката "931"
1 Прикачен файл(ове)
Благодаря на всички за бързо оказаната помощ :) :Super: Проблема го реших по този начин:
Цитат:
.....в оригиналния диск на Win98SE, има една допълнителна директория с драйвери и там има и за OPTi.
@wiseacre - при стартиране на файла "Install.exe" излиза съобщение за липсващ файл - някакъв ".DAT".
@stfn - "посетих" посочения адрес - в него има няколко архива - предполагам някой от тях ще ми свърши работа , но вече бях се справил с проблема.
@zaphodb - ISA е звуковата карта.
Още веднъш благодарности :Drinks:...че се бях изнервил вече...