-
проблем с видеокарта
Здравейте , компа ми е това:
Дънна платка:
Тип централен процесор - Intel Pentium 4 515J, 2933 MHz (22 x 133)
Дънна платка - Asus PTGD1-LA (3 PCI, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN, IEEE-1394)
Чипсет на дънната платка - Intel Grantsdale-G i915GV
Системна памет - 503 MB
Дисплей:
Видеокарта Intel(R) 82915G/GV/910GL Express Chipset Family (128 MB)
3D-ускорител Intel GMA 900
Мултимедия:
Звуков адаптер Realtek ALC880(D) @ Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-1]
не съм наясно много и въпроса ми е дали мога да сложа видеокарта и да спра да използвам вградената т.к. както се досещате с тази не тръгват вече повечето игри ... на дънната платка нямам слот за видеокарта .Може ли да използвам за това PCI -слотовете ? Ако въпроса ми е глупав моля да ме извините , а ако вече има подобна тема ми дайте линк ... прочетох доста теми и не можах да разбера . Благодаря предварително.
-
Re: проблем с видеокарта
Ако това е дъното ти:
http://tekgems.com/Products/et-14330-bap-ptgd1-3400.htm
То тогава имаш допълнителен слот за видео карта.Просто когато си купуваш такава трябва да е на PC EXPRES не на AGP слот.
-
Нямам PCI Express слот на платката само 3 PCI слота ,има място за него ,но самия слот го няма запоен...
-
Няма такива карти за PCI слотовете нали...
-
Не и такива каквито търсиш.Т.е. да са по-добри от тази вградената в дъното ти.
Съжалявам но мисля че не може да се направи нищо при това дъно.
-
Има такива платки но няма смисъл да слагаш.До колкото си спомням най мощното видео за Писиай което съм виждал е Гефорс2(от далечната 99-2000година:-) а то със сигурност не работи по бързо от вградената ти карта, да не говорим че се намира ужасно трудно и е безобразно скъпо. Освен това ще е наличен и ефекта на бутилката( Писиай слота ще ти е тясно място в системата и няма да има полза от добрата видеокарта).
-
Абе и аз имах известни подозрения, че нищо няма да стане, но реших да питам...благодаря Ви за отговорите, хора...
-
По- лесно би сменил дъното , и по-евтино
-
Отивам да купувам ...благодаря за помоща
-
Купих си Аsus P5GDC Deluxe и GeForce 6200 дано съм направил правилен избор,не го сглобих-кутията ми се оказа малка та ще ходя и за кутия днес.Хубава ли е тази видеокарта или е орязана?
-
много орязана е , но за обикновенни игри ще ти е идеална
7300 ГТ е много удачен вариант
или радеон XT1600
-
Здравейте отново ...първо -оказа се, че са ми дали друга дънна платка в кутията на P5GDC- deluxe ... "новата" ми е P5GD1 (прецакали са ме... живея в Италия).Като сглобих конфигурацията нищо не стана - вентилаторите се въртят и само това..не зарежда BIOS и монитора не тръгва ,като махна RAM паметта дънната платка биипка(което е нормално) като махна видеокартата не биипка т.е. не отчита липса на хардуер "защо така ...незнам :) " ...някакви предложения преди да го нося тук на сервиз и да ми свалят кожата.
-
Дъното ти поддържа памет DDR400, твоята каква е? Според мен възможностите са 3:
1. Повреда в паметта;
2. Повредено дъно;
3. Конфликт между дъно и RAM.
Нулирай BIOS на дъното за всеки случай, ако не помогне - търси друга RAM памет да тестваш.