-
TV-OUT грижа
От известно време картината на ТВ е мнооого тъмна.
Без значение какво показва ТВ-то ( десктопа или филм) картината е затъмнена.
ASUS ATI 9550 GE, Win XP pro SP2, Catalyst 6.8, Ati Tray Tools.
Драйвера смених днес, да не би стария да се попрецакал.
Ръчках всички настройки и по Каталиста и по АТТ, ама не се оправя!
Някакви идеи? :help
-
Re: TV-OUT грижа
Знам, че ще ти звучи странно , ама преди време с старият Радеон 9600ХТ имах подобен тъмен проблем и се оказа, че кабела ми който свързава телевизора с картата е бил леко прекъснат от към масата, та ..........смених кабела с хубав и проблема ми се оправи. От тогава фабрични или ефтини кабели не ползвам за нищо на света.
-
Благодаря! Абсолютно си прав! :bravo
Пробвах току що с друг кабел и явно проблема е в стария (въпреки, че не е местен и откъм ТВ се изключва само от скарт-а и затова бях решил, че не може да е от него ).
Ще трябва да се сменя (ама като се сетя откъде трябва да го вадя и слагам новия :081: )!
Пак благодаря! :Drinks: :Drinks: :Drinks:
-
Да! Ама НЕ!
Грижите продължават :taz
Пак обяснения:
Системата в къщи е такава - ТВ Аута се ползва или към хола или към кухнята.
Досега връзките бяха PC ->(кабел S-video-s-Video) -> Scart -> TB за хола. За кухнята се вади скарта от ТВ, включва се Чинч в Скарта (без да се изкл S-video т.е. се удължава кабела) и в Чинч ТВ-кухня.
Премерих кабела S-video - ОК е.
Смених постановката така PC -> (преходно кабелче S-video-чинч) -> (кабел чинч-чинч) -> скарт->ТВ-хол - картината е както трябва (така и пробвах първия път, когато реших,че проблема е в кабела).
Обаче! Изваждам Скарта от ТВ-хол, удължавам кабела през S-video на Скарта с (кабел S-video-С-video) -> Скарт -> ТВ-кухня - картината е както трябва! Т.е. кабела S-video си е читав!
Нямам идея какъв е проблема :081: :help
Като най-вероятно вече 99% е във видео картата!
Не мога да оставя "схемата" при последния вариант, защото кабел Чинч-Чинч е двоен - по втория чинч прекарвам звука към ТВ-кухня (там ТВ е моно и един канал стига).
Кабелите са с еднаква дължина - по 10 м.
-
Тук някой по-запознат от мен трябва да каже, ама при тея снадки дето ги правиш не нараства ли съпротивлението и от там спад на сигнала? Защо не закараш компа до телевизора и с едно нормално кабелче да пробваш дали картината ще е добре?
-
Какво значи "нормално" кабелче?!
С кабела S-video-S-video картината си беше супер, ама вече не е.
Пробите ги правих с кабелчето, което идва с видео картата( към 15 см) и то е преход S-video - чинч. И картината пак си е нормална!
А ония врътки с ТВ-кухня бяха за да проверя дали S-video - S-video си е наред! И наред си е!
Сега разглобих компа. Извадих видеото, позачистих го, понаместих го, пак го сложих. Няма видими проблеми! Обаче проблема стои :051:
-
Сега се разрових и намирам това.
ТВ-аута е 7 пинов. Явно преходника S-video->чинч ползва 5 и 7 и картината е нормална.
Кабела S-video ->S-video e 4 пинов и щом картината е тъмна значи грижата е някъде в 1 и 3.
Но нямам идея как да проверя :help
Чудя се дали да отворя "кутийката" на ТВ Аута :029: и да поогледам :yikes
Но няма да е сега.
Ако имате други идеи, бъдете добри и ги споделете :help
-
Щом има поне един вариянт при който картината се вижда нормално, значи проблема не е в картата, така че нея не я барай. Търси проблема в кабелите, преходниците и връзките.