Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
Сдобих се с такава карта.Имам няколко ?-са ,,единия как да накарам микрофона да работи , в какъв режим да е картата ,системата ми е Luxeon J5.1 . В 5.1 режим мп3 и филмите ,вървят почти без бас ,а в емулационен т.е. само на ляв и десен канал има як бас. Ако имате някакви идеи ? Поздрави на всички
Re: Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
Цитат:
Първоначално публикувано от MomoSat
Сдобих се с такава карта.Имам няколко ?-са ,,единия как да накарам микрофона да работи , в какъв режим да е картата ,системата ми е Luxeon J5.1 . В 5.1 режим мп3 и филмите ,вървят почти без бас ,а в емулационен т.е. само на ляв и десен канал има як бас. Ако имате някакви идеи ? Поздрави на всички
имам идеи няколко :
1. прочети си "User Manual"
2. ако нещо не става с "Driver CD/DVD" .. - можеш да питаш и "support"-а за проблема ти .....
3. ако, все пак .. - звуковата пак не ти баца(ама сигурен си, че въпреки всичко дето правиш правилно(user manual).. - и тя пак не баца .. - значи - ТРЯБВА ДА Я ВЪРНЕШ НА ТЪРГОВЕЦА, дето ти я е продал ...
ако има гаранция, де ... :RTFM:
иначе - лапаш "цигарката" :jamaika ( и драскаш из форумчетата докато свят светува..) .. :taz
:jamaika
Като за начало опиши подробно кое къде и ка си свързал, компютър-карта-колони. След това по подробно какво пускаш иккъде какво се чува, съответно в какъв режим е картата.... и т.н.След това може вече някой да ти отговори нещо по-конкретно.
http://momo82.hit.bg/pic2.JPG ето линк
колоните са вързани правилно ,но микрофона не работи , него вкл. в синия куплунг ,най отгоре на снимката .картата е в 5.1 режим, пробвах и всички останали режими ,мик. не сработва .колкото до мп3 и филми ,когато са само стерео като източник се чуват само на предните колкони без бас (ниски) ,при HDDVD i DVD проблем няма. Да не би да има някакъв софтуер за допълнителна настройка на картата ,освен Creative Audio Console.
ето това пише за ?-ния куплунг
Digital I/O / Line In / Mic In jack Performs a 3-in-1 function, supporting Microphone-in, Line-in and Digital I/O connections.
Connect one of the following to this jack:
analog devices like cassette players and other line-level sources
a microphone
the Digital I/O Module*
external digital audio devices that accept stereo PCM or compressed Dolby Digital/DTS Bitstream from the Digital output
това е от user manual-a
Тая картинка дето си я дал май не е за тая звукова карта?
Първо си включи само централните колони в стерео режим ( зеления жак). Настрой да се чуват нормално - от софтуера трябва да избереш "2 chanel" . След това включи микрофона (в буксата която е означена 3в1) и го настрой да се чува. След като това всичкото проработи, тогава ще се опитваме да пуснем 5 канален режим и да видим кое къде ще се включва.
Цитат:
Първоначално публикувано от MomoSat
всичко е ок вече .мерси
:jamaika :jamaika :jamaika
:blob
:jamaika