Каква видео карта да си взема за....?
Здрасти!
До скоро си живеех в моя спокоен свят,но откакто си купих 42 инча плазма Panasonic TH-42PV70P,имам следната проблемация:
Значи компютъра ми е доста стар с процесор AMD Athlon XP(Thoroughbred) 2400+ 1.99GH;оперативна памет DDR-SDRAM 332.6 MHz 2x512 Mb и дъно VT8367-8235 Chipset VIA KT266/333 rev.0
Плазмата има два HDMI входа,както и PC вход/D-sub 15-пинова свръзка/,до сега видеокартата ми беше "ге форс 4",без DVI само с S видео,но в предвид горната покупка вече не ми върши работа.Не съм запален по игри,трябва ми карта с изходи,която да ми върши добра работа за гледане на филми на новото ТВ :081:
Бих ви помолил да ме посъветвате в предвид старата ми кошница-каква карта да си взема?
Има ли такива с два РС изхода/монитора ми е СRT/ и същевременно HDMI или DVI изход/при втория ще ми трябва преходен кабел/,която да тръгне на моята антика?Дали ще мога да подкарам на нея и HD филми?
Станаха много желания,като за моята машина,но надеждата умира последна :help
Re: Каква видео карта да си взема за....?
demiro, основният ти проблем в момента, е че дъното ти е AGP. A вече са по-кът тея видео карти или ако ги има са по-скъпи от същите модели, но на PCI-x. Машината като цяло е достатъчна за гледане на HD 720р. В момента най-доброто за AGP слот е 7600 на около 120--150$, но ако се намери и втора ръка 6600GT ще е по-добре от към $$$. Инак на 7600 имаш два DVI изхода и S-video. Така едният(вторият) с един кабел DVI-HDMI и към ТВ-а и си ти, а другият към монитора с прехосник към VGA, ако е такъв. настройваш си ТВ-а на 720р. резолюция и си ти.
Една полезна страничка - ако ти се занимава - поразгледай. Има търсачка.
http://www.pazaruvaj.com/CategorySearch.php?st=AGP
izwerga,мерси за линка!
LUDIA,разбрах и ще се насоча към карта базирана на GF 7600GS 256MB.Обаче коя точно да избера!?
Като гледам маса карти базирани на този процесор,та чак се обърквам :yikes То някои от тях имат и специфични изисквания за захранването да е/ Power supply of 400 watt(550W is recommended for SLI mode) is highly recommended for system stability./Бах мааму,мойто захранване е 350 вата....Други пък са с VGA и DVI изход/там няма да ми требе преходник ли за монитора?/ Ще се обеся вече на вентилатора.. :081: :)
Ако ми препоръчаш някоя конкретно,да отговаря на моите изисквания,нея вземам и повече не се задълбочавам. :help
:Drinks:
Добре ще е и да си вземеш някой фортрон 300W PNF 120mm - ще ти стигне
7600GS DDR3 ти е повече от достатъчна
Гледах скоор BFG 6800 256MB AGP за около 100 лв
мисля че цената и е добра
имаше и ATI x800XT което е по-добрия варинат пак за толкова пари.
филмите, а пък особено HDTV-тата се "гледат" предимно от процесора, така че не се хвърляй на мощно и скъпо видео, а гледай изходите отзад и избери най-евтиното с изходи, които ти трябват. 720р се гледат и на 5200 ако е въпроса. 7600 е безумна инвестиция откъм неизползвана 3D производителност, която няма да ползваш, защото не играеш игри
Мерси отново на всички,които ми отговориха!
Взех GF 7600 GS за 150лв.,набутах се,но това ще е последният ми ъпгрейд на компа,докато не го сменя след година-две :)
Успехи на всички! :Drinks:
Re:Каква видео карта да си взема за....?
Здравейте !
Нека съживим темата :)
Искам да сменя видео картата на компа ми. Преди година изгрмя "заводската му" Nvidia FX 5500 и сега съм с ATI Radeon 9000 65мб. Много зле ...
Та параметрите на компютъра са:
Дънна платка Gigabyte GA-7S748
Тип централен процесор AMD Sempron, 1833 MHz (11 x 167) 2600+
Ram Памет 768 MB
Video GIGABYTE MAYA RADEON 9000 PRO (64 MB)
Какво видео е подходящо за тази конфигурация и какви пари вървят ?
доста видеокарти има на AGP , но личния ми съвет е че каквото и да купиш ще е така.
Време е да сисмениш компютъра .
5500 иначе вървят по около 20 -25лв.
зависи за какво ползваш компютъра си. Лично според мен този е по-бавен от GSM-a ми вече .
https://content.it4profit.com/itshop...=asbis&LANG=bg
ПП
Един колега от този форум - @Acimir му е ника има
AGP PowerColor X1950 Pro 512MB DDR3 256bit - 85лв. Това е добра карта
В момента съм с АТИ Радеон 9550, но ми трябва по мощна. Става въпрос за Аутокад и Арчикад. Какво бихте ми препоръчали, дъното е за AGP.
Да направиш нова конфигурация, а старата да разпродадеш или оставиш за забавление на деца внуци...
Имам колега който миналата година търси да си подсили компа за игри и намери, но избора беше имежду 2-3 морално остаряли карти.Не знам как с такива карти ще подкараш аутокад от 2010 или 2011 година, а за 2012 и следващите да не говорим ...