Re:TV Out и няколко TV....
Цитат:
Първоначално публикувано от Garu
... Смятам да му взема един усилвател за кабелна TV и със съответния брой сплитери и кабели да му ги вържа.
Нали не греша много?! ...
По принцип, тези неща са ми чужди, но все пак си мисля, че грешиш - "усилвател за кабелна TV", "сплитери", това са неща именно за кабелна TV (и антени) , а при теб, вероятно става въпрос за "обикновен" аналогов видео-изход от видео-платката. Как например ще "сплитнеш" и звука, който пък го изкарваш от звуковата карта ?
Кабелната телевизия е по висока честота, TV-Out -а е по ниска, няма как да стане според мен.
Цитат:
По принцип, тези неща са ми чужди, но все пак си мисля, че грешиш - "усилвател за кабелна TV", "сплитери", това са неща именно за кабелна TV (и антени) , а при теб, вероятно става въпрос за "обикновен" аналогов видео-изход от видео-платката. Как например ще "сплитнеш" и звука, който пък го изкарваш от звуковата карта ?
@MitkoS: Опссс, забравих да упомена, че ми трябва само видео, аудиото ще отиде в уредба за звучаване (колоните са май на тавана)...
TV Out-а е тип "чинч" ....
Цитат:
Първоначално публикувано от Garu
Тъй, мой "пациент" е решил да върже няколко TV-та към един комп и оттам да пуска клипчета, реклами, презентации и други подобни "мултимедии".
Смятам да му взема един усилвател за кабелна TV и със съответния брой сплитери и кабели да му ги вържа.
Нали не греша много?! Други идеи?
А, и да не е скъпо... както винаги...
Така не става! След като вземеш сигнала от TVout на видео карта трябва да го модулираш на телевизионен канал, после да го усилиш, сплитваш и разпратиш към телевизорите. Модулатори произвеждат в "Тераком" Русе.
10х.
Оказва се скъпо и сложно по този начин. Минавам на VGA (DVI) сплитер.
добре де що не им пуснеш синала по ниска на телевизорите , няма начин да нямат A/V вход.Обяснявам, взимаш от компа един чинч от тв оута на видекарта и в повечето сличай е жълт чинча за видео забождаш кабела там а на другия край режеш и връзваш колкото искаш чинчове според броя телевизори .Внимаваш да не дадеш някой от кабелите накъсо и изолираш добре , елемемнтарно е и работи може да има и готови кабели даже един към няколко чинча, ако са скартове на телевизорите има преходи чинч към скарт и готово.
Цитат:
Първоначално публикувано от quietriot
добре де що не им пуснеш синала по ниска на телевизорите , няма начин да нямат A/V вход.Обяснявам, взимаш от компа един чинч от тв оута на видекарта и в повечето сличай е жълт чинча за видео забождаш кабела там а на другия край режеш и връзваш колкото искаш чинчове според броя телевизори .Внимаваш да не дадеш някой от кабелите накъсо и изолираш добре , елемемнтарно е и работи може да има и готови кабели даже един към няколко чинча, ако са скартове на телевизорите има преходи чинч към скарт и готово.
Не говори глупости! Ти пробвал ли си го някога това, да видиш резултата преди да даваш такива акъли на другите?
Цитат:
Първоначално публикувано от quietriot
:god :god :god :god :-memnon :-memnon :-memnon :-memnon :-memnon