overclock на colorful 9800 gt
Моля помогнете да клокна тази виде карта .Мъча се да намеря нещо в нета но нищо конкретно .Ако някой може да ми обясни точно как се смятът и през колко че нещо ми е много мътно .Ако някой реши да помогне ще съм много благодарен.Компа е Pentium D 945 3.4 ghz,дъно Jetway B-100,рам 4 gb ddr2 664mhz,video Colorful 9800 gt 600/900/1500 (clock/memory/shared),захранване 650w corair.
Re:overclock на colorful 9800 gt
изтегли си RivaTuner, разгледай я и после ще казваме конкретно
иначе накратко - вдигат се честотите на ядрото и паметта
riva tuner
при видео картите, повече важи клока на рамата, от колкото на GPU.
Не вдигай много, трябва стъпка по стъпка, за да се намери крайната, но стабилна честота.
Най добрият тест, след даден клок е дълго играене на игра, най малко час.
Мисля че се справих успях да ги направя на 700/1050/1750 незнам добрели е ,но повече неможе като мусна игра ми изписва че драйвера спира да работи.На тези се държи стабилно 2 часа игра стигна до 48 градуса (вентилатора е на 35%) при нормална стайна температура.Само незнам дали съм разбрал правилно гледах да запазя множителя между GPU-то и memory-то идва 1.5 (600х1.5=900 /700х1.5=1050) за shader го оставих с отметката автоматично .В самоте дръвери на видео картат има за оверклок и там има и волтаж за него какво ще ме посаветвате.
ами след като над тези честоти сдава багажа, значи толкова при тези условия
обаче правилно отбелязваш, че температурите са ниски
това означава, че можеш да си позволиш да вдигнеш волтажа (което ще я загрее) и да потърсиш нови, по-високи стабилни честоти. само дано са ти коректно измерени температурите ;)
P.S. фанта, не е баш съвсем така, че от о/с на ядрото няма полза ;)
Ами с GPU-Z на сензори ми токазваше толкова а също и еверест,riva tuner и тя.Само още нещо през какъв интервал или колко се вдига волтажа че с него изобщо пък не съм се занимавал и можели през riva tuner да се коригира че нещо не намирам такава опция никаде.А в драйверите ми седи неактивно :( .
P.S изтеглих Furmark и с него стигна до 63 градуса на стабилити тест от 550 до 660 сек. не мръдна от тези градуси пада от 63 на 62 и обратно
за жалост волтажа не може да се вдига нито от riva tuner, нито от nVidia nTune, единствено дъното, ако ти позволява в биоса, но не вярвам.
@FearMe
разбрал си ме неправилно, никъде не съм казал, че клока на GPU-то не е от значение
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
за жалост волтажа не може да се вдига нито от riva tuner, нито от nVidia nTune, единствено дъното, ако ти позволява в биоса, но не вярвам.
@FearMe
разбрал си ме неправилно, никъде не съм казал, че клока на GPU-то не е от значение
има си програмка за настройване на честоти на рама , на волтажа и на всчико и го запазваш в биоса :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
има си програмка за настройване на честоти на рама , на волтажа и на всчико и го запазваш в биоса :)
Aко не е тайна :) сподели коя е програмата да не се лутам.
http://downloads.guru3d.com/NVIDIA-BIOS-Editor-v5.4-(nibitor)-download-2460.html
но бъди предупреден - можеш повече да навредиш, отколкото да помогнеш на картата ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
http://downloads.guru3d.com/NVIDIA-BIOS-Editor-v5.4-(nibitor)-download-2460.html
но бъди предупреден - можеш повече да навредиш, отколкото да помогнеш на картата ;)
Само ще погледна ако не ми е ясно нещо няма да пипам изобщо :) Мерси на всички :)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
аз заради туй си и мълчах :)
Ами не ми става мого ясно с тоз волтаж .Мерси за програмката найстина е хубава за хора който знаят какво правят.Аз несъм от тях и спирам да човаркам да не се .... нещо :) .Мерси пак :Drinks: