-
Видеокамера на лаптоп
Здравейте, от известно време съм с нов лаптоп Асус, който има вградена видеокамера. Камерата си работи, проблемът обаче е, че предава картината наопаки, т.е. с главата надолу. Гледах опциите в скайп, но не можах да намеря такива, които да завъртят образа на 360 градуса. Можете ли да ми кажете какво да правя, как да направя така че камерата да предава картината по нормален начин. Допускам, че е възможно камерата да е монтирана на обратно, компютърът е в гаранция, но няма как да се възползвам в момента от нея, защото съм извън България, затова се надявам да мога да оправя проблема чрез някакъв софтуер.
-
Re:Видеокамера на лаптоп
на самата камера няма ли лента с настройки за ( rotate ) ?
-
За съжаление няма, а в Device Manager ми изписва, че драйверите са ъпдейтнати.
-
Това на каква операционна система е ? И драйверите ОС-а ли си ги сложи или си ги дръпна от сайта на Асус. Ако не си дърпал нищо, съвета ми е да си ги дръпнеш. Поне ще имаш програмка която да ти позволи да пипаш настройките.
-
само да вметна, че на теб ти трябва завъртане на 180, а не на 360 градуса ;)
-
-
Драйвери от сайта на Асус не съм свалял, каквото си е свалил Уиндоуса, това. С Уин 7 съм. Преинсталирах го, защото си му беше време, но пак дава същия проблем. А пробвах с някакъв линукс и камерата си работеше нормално, което ме навежда на мисълта, че проблемът е някъде в уиндоуса. И каква програмка бих могъл да дръпна за тая камерка?
-
дай си модела, да ти намеря нужната програмка.
-
-
Оправих си проблема, свалих си драйвер за камерата от сайта на Асус и сега предава картина в нормален вид. Благодаря на всички отзовали се :)