Re:Проблем с NVIDIA FX 5200
отвори компютъра, извади я и я почисти, може в слота да е влязъл прахуляк, макар че не ми се вярва, просто времето и е дошло, картата не е от вчера.
Ако имаш възможност я пробвай на друг компютър
Вярно е повечето пъти проблема е във видеото. Пред няколко седмици същия пробелм се оказа монитора - има си изключения. Ами да пробвай с друга или твоята на др. компютър. Също и монитора на др. компютър - за вс. случай. Погледнал ли си вътре - перката, радиатора. Захранването ти как е ?
Може и подути кондезатори по дъното да ти правят този ефект. Огледай всичко внимателно.
Забелязах, че почти всички кондензатори на видео картата са подути. Утре ще потърся нови и ще ги сменям. Междувременно смених и термопастата под радиатора, понеже се беше изпарила. Притеснява ме също и една опция в EVEREST, която е Aux temperature - >100C (Стига до 117C).
Дадох видеокартата на един познат, който работи в сервиз за аудио и видео техника. След като я взех обратно забелязах, че кондензаторите са не на 10 V, както бяха оригиналните, а на 6,3 V. Но според него няма да има проблем. Понеже не разбирам аз от електроника, някой може ли да ми каже дали наистина няма проблем? Още не съм я пробвал.
Благодаря!
като я пуснеш, ако има проблем , ще го чуеш :016:
Засега работи добре, въпреки различните напрежения, а дори забелязах, че единия кондезатор е с по-малък капацитет от оригиналния. Но щом колегите в аудио/видео сервиза са решили така, ще видим до кога ще издържи с този ремонт.