Re:Проблем с видеокарта ATI
На мен повече ми изглежда като дефектна видео памет. По-добре пробвай видео картата на друг компютър и ако и там е същото я връщай.
имах подобен проблем преди много време,и върнах картата,
най вероятно няма да я бъде
Проблема май се оказа че е хардуерен. Мисля че понеже е с пасивно охлацдане и прегрява. Явно ще трябва да се прави цялостен ъпгрейд по скоро от колкото си мислех. :sad:
точно както каза стенли - проблем с рамата явно, просто не се знае старият собственик как я е клоквал, щото някой са ламери, други не са запознати с материята и така...
Колкото до пасивното охлаждане, това не е проблем, хората са си преценили и тествали, преди да го пуснат на пазара.
Но ако някой умник го е сменил с пасивно, тогава въпросът е друг.
Изобщо не съм доволен от моята асус 8600GT с пасивно охлаждане. Температурата без натоварване е 70-75 градуса, ако пусна игра стига до 105 градуса и се появяват артефакти. Този тип охлаждане за нищо не ства. Приспособил съм един вентилатор към радиатора.
Видео картите с пасивно охлаждане работят добре когато кутията е качествена. Има ли хубав поток въздух няма да прегрее. Ама с евтини кутии няма как да се случи.
Дай да махнем вентилатора от видеокартата за да го сложим на кутията :) Същата работа е, само където пасивното охлаждане има претенции към кутията.