Дайте съвет или АТИvsНвидиа
Предстои ми покупка на ново видео , но сред обширната информация и тестове направо се обърках тотално , ати или нвидиа , в момента разполагам с 4 ядрен атлон 2 Х4 640 работещ на 3300 мхз , 4 ГБ РАМ ДДР2 800 , фортронче 500Вата и т.н.
Всяка карта се представя различно и затова се обърках тотално , каква е най добрата комбинация в моя случай с този процесор и т,н.
Бюджета е около 200 до 260 лева макс , за нова карта.
Моите предложения са ати 5770 6770 , гфорс 550 Ti и още куп други .
Re:Дайте съвет или АТИvsНвидиа
изброените от теб наистина са на кантар, със следните разлики:
5770 е най-стара и поддръжката й на DirectX11 е най-слаба. от друга страна DX11 се ползва в 2 шепи игри, така че ако не кажеш какво конкретно искаш да играеш, няма как да отговорим
6770 и 550 са по-новите в класа, със същата обща производителност, с малко по-добра в DX11, а 550, понеже е nVidia, има и Physx
и понеже някои игри са оптимизирани за ATI, а други за nVidia, най-добре е да съобразиш избора си с игрите, които смяташ, че се нуждаят по-силно видео. казваш кои са, търсим по тестовете на коя карта се представят по-добре и си готов :)
аз бих взел 550ti, без да се замисля, според мен е по добро решение, и най вече, че в последно време при amd, трябва да сменяш драйвер всеки две минути спрямо дадена игра -тоя не ставал, за рейдж, слагам оня... чакай са да сменя пък оня с друг, щото ще играя BF3....
Много правилно те е посъветвал FearMe, според това на какво ще играеш избираш и картата. 6770 дефакто е 5770 с DX11, което за такъв клас карта е леко безсмислен. Защо не помислиш за 6850, да знам, че минава 260 лв с цели 30 лв, но е далеч по-добър избор. (визирам варианта на Gigabyte на цена 290 лв)
Цитат:
Първоначално публикувано от wrathchild
Много правилно те е посъветвал FearMe, според това на какво ще играеш избираш и картата. 6770 дефакто е 5770 с DX11, което за такъв клас карта е леко безсмислен. Защо не помислиш за 6850, да знам, че минава 260 лв с цели 30 лв, но е далеч по-добър избор. (визирам варианта на Gigabyte на цена 290 лв)
А откъде бих могъл да си взема за 290 лева нова 6850 на гигабайт .