AXLE R9100 vs. Yuan R9100 vs ......?? R9100
AXLE R9100 vs. Yuan R9100
окончателно реших R9100 да е процесора на новата ми Video card. Странно, но на сайта на Ати нема т'ва карта??? Чудно защо, пък и на официалният сайт на Axle въобще не са чували, че произвеждат такива карти, докато от вс. фирми в София твърдят - "Да картата е на AXLE"
Та от коя фирма в София ми препоръчвате да си закупя картата(разбира се без ДДС) и от коя марка? До колкото знам Yuan ги внасят Sunny, а за AXLE - не знам. В форума четох и за Sappire 9100 но зя нея нишо не намерих сега на пазара.
10х
Забелязъл съм че на NoName картите идващи в найлоново пликче "им викат AXLE" само и само да не са водят NoName :)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Забелязъл съм че на NoName картите идващи в найлоново пликче "им викат AXLE" само и само да не са водят NoName :)
<div align="right">оргинално мнение на Penta</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Е па то в 99% от случаите са си AXLE....
kupih si Yuan 9100 - v plik4e ot Sunny. Ne moga da rezbera shto za hora sa tezi ot Sunny - Kupuvam carta za 82.5 dollars i mi iskat 1.2 za kabel prehodnik za tv-out ??????
Straaaaaaasha carta, nikoga do sega ne sam imal ATI no sega sam u4arovan. Asus Kt400 + duron 1.1/1.209 333/366 mhzq bez o/c na cartata 250/250 i standartni nastoiki v control panela 3dmark 2001 (200) - 7094
S Rage 3d tweak ia pusnah na 270/270, no ne znam do kolko e razumno da se clock-va? Help me! I dali Rage3d tweak ee nai podhodia6ta za tazi cart-a
Struva mi se radiatora savsem leko zagrait, a kato si spomnia TNT2-to kakva pechka beshe!
Мда, добре си се ориентирал.
Но не разбирам защо се учудваш, че ти искат допълнително пари за кабелче?
Картата, независимо $80 или $280 струва идва в окомплектовка от Китай без кабелче.
Хората са се усетили и са поръчали допълнително кабелчета, които също са с пари за да може всеки, който иска да ползва TV-OUT-a да го прави с оргинален кабел, а не с някакъв, купен от битака.
Според мен е по-добре да ти поискат допълнително $1, отколкото просто да ти кажат, че такова кабелче към картата няма и да се оправяш както можеш...
И аз си купих тъй наречения YUAN radeon 9100 и освен по една смешна лепенка, която може да се напечата на всеки принтер и да се залепи отгоре по дуго не личи коя е фирмата.
От най-общи наблюдения забелязвам, че картите които са Noname им се лепят (в буквалния смисъл ;-) марки Axle и YUAN.
От тези фирми едва ли ще се заинтересуват какво става в нашата държава, защото са много малки, а тука името им се използва да се пробутват "маркови" части ... ;-))
да живее родния бизнес !
Ти ..
Уф - да не мислиш че тия платки се правят в разни гаражи бре?
И да не си мислиш че АТИ с ипродават чиповете на кило по китайските пазари.
Не се лепват марки. ТЕ СИ ГИ ПРАВЯТ. МОГА ДА ТИ КАЖА И КЪДЕ.
На Poit of View също не пише. Марката е на Gigabyte.
На MSI - пише, но не на всички.
Така мога да ти редя...
ASUS(някои модели), Chaintech и Joytech се правят в заводите на Joytech (картите Appolo)
Още?