Видео карта АTI Radeon 4570 (RV730) Heat problem ?!
Привет на всички!
Дилемата е следната имам стара сървърна машина Dell Precision 690 с следните параметри:
Дънна платка:
Тип централен процесор 2x QuadCore Intel Xeon E5345, 2333 MHz
(7 x 333)
Дънна платка Dell Precision WorkStation 690
Чипсет на дънната платка Intel Greencreek 5000X
Системна памет 8192 MB (Fully Buffered ECC DDR2 SDRAM)
Тип BIOS Phoenix (04/25/08)
Дисплей:LCD Телевизор Sony bravia 42W805A
Видеокарта ATI Radeon HD 4670 (RV730)(1024 MB)
контролер Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller
IDE контролер Standard Dual Channel PCI IDE Controller
Контролер за памет Dell SAS 5/iR Integrated Controller
Дисково устройство SEAGATE ST3146755SS SCSI Disk Device (136 GB)
Захранването ми е : MK463 Dell 750w Power Supply
До колкото разбирам PCI-E ми е Version 1.0
При тест от AIDA64 видеокартата при натоварване ми стига до 92 градуса. Трябва ли да се притеснявам или това е знак че трябва да си сменя термопастата! :)
Благодаря ви предварително!
Отговор: Видео карта АTI Radeon 4570 (RV730) Heat problem ?!
aida-та няма видеотест, да не би показанията да са за процесора?
видеото най-бързо се пържи с furmark
температурата наистина е прекалено висока, но ако картата не е изрично с хубаво охлаждане от рода на серията "vapor-x" на sapphire, тогава няма нищо учудващо, а смяна на пастата не би помогнала особено. най-добре е допълнителен вентилатор
3 Прикачен файл(ове)
- - - - - - - - - -
Привет FearMe
Не съм много в час за което те моля за разбиране :).
По долу прикачам визуализация на теста и на видео картата ми. Благодаря за адекватния отговор. Маркирал съм отметки с които си мисля че тествам картата и мисля че това са и показанията.
Прикачен файл 14158
Прикачен файл 14159
да, това тества, но е синтетичен тест като всички останали в aida-та и никой не го приема на сериозно за измерване на производителността, затова никой не го и споменава
въпреки всичко на данните от датчика може да се вярва...
на горната граница на допустимото са за продължително натоварване... да, може да издържи повече, но не е хубаво в дългосрочен план
това охлаждане, за тая карта е просто много смешно. Ако толкоз държиш на нея, си вземи нещо по сериозно. Въпреки, че според мен, изобщо не си заслужава модернизирането.
Цитат:
Първоначално публикувано от
fXOrange
това охлаждане, за тая карта е просто много смешно. Ако толкоз държиш на нея, си вземи нещо по сериозно. Въпреки, че според мен, изобщо не си заслужава модернизирането.
Някои хора с повече мисъл и тествое от нас са го изчислили. Въпросът е дали пастата е подходяща и дали е чист охладителя и дали е павилно монтирана после
Принципно има много охладители и мисля че мога да зарадвам автора с един подарък - качествен охладител , но ми трявба размер на всички отвори.- по-точно разстоянието между отворите на платката.
@техното
Нали знаеш колко са я мислили. Повече са я мислили, кво да отрежат от нея, за да спечелят стотинки. От тук виждам, поне 4 елемента, дето липсват. А колкото до охлаждането. Мани мани... Пастата е една такава, същата, като на чипсетите. Мръднеш малко охлаждането и се разлепи, като всичко се разкарва после свободно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
fXOrange
@техното
Нали знаеш колко са я мислили. Повече са я мислили, кво да отрежат от нея, за да спечелят стотинки. От тук виждам, поне 4 елемента, дето липсват. А колкото до охлаждането. Мани мани... Пастата е една такава, същата, като на чипсетите. Мръднеш малко охлаждането и се разлепи, като всичко се разкарва после свободно.
Мисля че го казах доста явно. Инженерите са го мислили. Какво липсва според теб е друг въпрос , но смятам че тия които са го правили са си направили сметката. За мен проблема е в паста и правилен монтаж.