Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24
Like Tree2Одобрявам

Vega 7nm Technology

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    438
    #16

    Отговор: Vega 7nm Technology

    Каква оптимизация? Игрите стават все по-интуитивни и с все по-добра графика, имат много повече неща, които се движат, постоянно променящ се динамичен свят и така нататък. Тези изчисления трябва да се правят все по-бързо, освен памет и дисково пространство, изискват и допълнителни ядра и по-висока честота на процесора, за да може да се обработят повече кадри. Тези неща няма как да се случат с 2 ядра и видеокарта от преди 10 години. Искаш-не искаш, нещата се развиват. Още повече с по-високите резолюции 2к, 4к и нагоре.

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #17

    Отговор: Vega 7nm Technology

    малко наизуст го изсипа този пост, като ще те опровергая с един елементарен "контра"-въпрос:

    на какво се дължи кофти портването на игри от една платформа към друга? на безумно подобрената графика или на некадърието на дев-овете?

    ако ти си прав, два пъти по-мощният хардуер на РС не би трябвало да има проблеми със смехотворните графики на конзолите
    ако stenly е прав, причината е в дев-овете.

    прочее, какво е "интуитивност" на игрите и каква е връзката на това нещо с производителността на хардуера, в частност видеокартите?
    всичко, ама ВСИЧКО, което се вижда или не се вижда на монитора, е в резултат на нечий умствен процес, а не на херците на проц-а...

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    438
    #18

    Отговор: Vega 7nm Technology

    Сравни графиките на конзола и на PC, кадрите и резолюциите и тогава пак ме "контрирай". Под интуитивност става въпрос за движение на околната среда и взаимодействите и с нея, примерно движение през различни типове растителнос, животни из тях, смяна на сезони, ден и нощ и така нататък, вече според зависи. Относно портването, има игри, които наистина не са портнати както трябва, както и други, които са правени поотделно за всяка платформа.

  5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #19

    Отговор: Vega 7nm Technology

    Аз помня една игра която скоро ще направи 13 години и която се превърна в мерило за графична красота и включваше всичките тези динамични промени в обкръжението. И вървеше прилично още тогава заради добра оптимизация. Казва се Crysis и всички сме я играли и тествали кадрите на новите си тогава а и години след това видеокарти. Не мога да кажа същото за повечето съвременни игри обаче. Не са едно или две заглавията които излизат недовършени и чак след няколко пача заприличват на нещо ... евентуално (примерно Anthem, Battlefield 5). Ти поне пишеш приложения за андроид и си наясно с повечето ти колеги колко оптимизират приложенията си. Желязото е евтино, да се оправят юзърите.
    Този пост е редактиран от stenly; 08-01-20 в 10:53.

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    438
    #20

    Отговор: Vega 7nm Technology

    Аз приложенията си ги пиша сам, не съм гледал другите какво пишат, а и игри не правя. Относно Anthem, излъгах се да си я купя преди 3 седмици, поне беше сравнително намалена (към 30 лева платих за ключ). В началото беше добре, но след това всичко е супер еднообразно, повтаряш едни и същи мисии, картата е една и съща. За нея мога да кажа, че е недовършена игра. Battlefield 5 е доста по-различна, там историята си е довършена, въпреки че са наблегнали на multi-то. А и това няма връзка с оптимизация.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,170
    #21

    Отговор: Vega 7nm Technology

    Всъщност голямата надпревара в хардуера тепърва започва. И тя не е заради геймърския и миньорския пазар. Те по-скоро са за опитно поле и реклама. Голямата цел е artificial intelligence (AI). Там са големите пари. Nvidia взе тотално предимство с Tensor и RT ядра. Това вбесява Intel и AMD. Intel прави първата си дискретна видеокарта, не защото има голям глад при геймъри и миньори,. Те стигнаха до извода,че Xeon изостава много от видеокартите по производителност„

  8.  
     
  9. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #22

    Отговор: Vega 7nm Technology

    Антъм като излезе имаше много драми с фреймрейта и крашове на компа а за плейстейшън я наричаха убиец на конзоли. Battlefield 5 преди първият пач също имаше гличове , Path of exile на конзола дори и сега крашва. Както и да е, гледам и нашите драскачи във фирмата, пишат бъгава приложения и като им кажеш да си ги тестват щото прави повече от нормалното връзки към базата или яде паметта и отговора винаги е, желязото е евтино, дай повече ресурси. Не се заяждам, изказвам мнение.

  10. Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    438
    #23

    Отговор: Vega 7nm Technology

    Аз също не се заяждам Anthem и сега не е кой знае колко добре, 6-ядрен Ryzen 1600 с 12 нишки, клокнат на 4 GHz, в комбинация с 2х8 GB RAM @3400 MHz - в началото отива на 100% товар без причина, след няколко минути се пооправя. В предвид, че видеокартата ми е стара и вече не е кой знае колко добра: GTX 970, като съответно съм я клокнал прилично. Процесора почти през цялото време е на 60+% товар на всички ядра. Иначе има и по-зле - AC: Odyssey, съответно с този постоянно генериращ се и отворен свят, ползва доста често всички ядра на 100%. Дори и кракнатата версия на Origins с премахнато denuvo го прави, реално защитата почти нищо не ползва, понеже съм тествал със и без - няколко кадъра разлика.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,170
    #24

    Отговор: Vega 7nm Technology

    Година и половина след анонсирането й Vega 7nm още е актуална. Днес AMD представи Radeon™ Pro VII с 16 GB памет за работни станции.
    AMD Expands Professional Offerings with AMD Radeon™ Pro VII Workstation Graphics Card and AMD Radeon™ Pro Software Updates

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Cerwin-Vega. ОТ
    От xikiro във форум Тонколони
    Отговори: 2
    Последно: 10-06-14, 10:04
  2. Продавам тонколониCerwin-Vega MX 250
    От Braikov във форум Приключили продажби
    Отговори: 0
    Последно: 24-03-13, 19:42
  3. Seagate Technology може да бъде закупена от конкурент
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 6
    Последно: 25-11-10, 19:41
  4. my wifi technology ?
    От striking във форум Мрежи
    Отговори: 0
    Последно: 09-10-10, 02:19
  5. Fagor - пералня с Blutooth technology?
    От SpaceBo във форум Бяла техника
    Отговори: 8
    Последно: 28-01-06, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе