Pроблем с видео картата и тв-аута
Здравейте,
купих си нова машина с видео карта FX5200 128 DDR s TV-out
Значи като пусна тв-аута и настроя видеото на Clone т.е. да вади сигнал и към монитора и към тв-то всичко работи перфектно.Обаче като пусна филм с Radlight или BPlay филма върви само на монитора а на тв-то - черен екран и само субтитрите.Като му дам в настройките на тв-аута Clone с приоритет на телевизора става обратното - на телевизора върви перфектно а на монитора черен екаран само със субтитрите.Единствената програма с която филма върви и на монитора и на тв-то е WinDVD , обаче пък там немога да отворя субтитрите.Ще ви бъда благодарен ако някой даде някаква идея.
Ispolzvai ffdshow s windows media player i niamash problemi!
BSPlayer - в по-старите версии има настройка за това, на кой от двата дисплея да плейва - на другия съответно излиза черно.
В последната версия обаче си разпознава автоматично дисплея и няма проблем - само преместваш прозореца и изчакваш малко.
За мен най-добрия вариант е Media Player + DivXG400 :)
Zdraveite!
Za pyrvi pyt vlizam v tozi sait i reshih i az da se vklucha v besedata.
Problem s videokartata Abit Siluro T400 s TV out, nqmam.
Samo ne moga da podkaram video i audio izobrajenie ot PC-to na TV-to.
Neshto ne moga da nastroq Formata na TV (koi PAL ot vsichkite e, i na koq dyrjva).Drugoto koeto e kartinata neshto ne moje da se sinhronizira i postoqnno trepti.
Ako moje nqkoi da dade mnenie za nachin sys spravqne s problema moje da mi pishe na e-mail Bersercer@gbg.bg.
Blagodarq Vi predvaritelno.
Hora izpolzvaite TVtool [;)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Neshto ne moga da nastroq Formata na TV (koi PAL ot vsichkite e, i na koq dyrjva).Drugoto koeto e kartinata neshto ne moje da se sinhronizira i postoqnno trepti.
<div align="right">оргинално мнение на Bersercer</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако TV e вързано към кабелна махни кабелната, влияе много :)
Иначи настрой си формата за PAL-B, Bulgaria. Ако нямаш България, сложи който и да е PAL-B :)
има една настройка Digital Vibrance даи я на max и трептенето ще спре
Зна4и при Nvidia картите проблема възниква от DirektX-a и основно от драйверите.Най лесно става с някакъв филтър (VobSub или G400),но липсват прдимствата на Бс-плеъра,затова наи добрия вариант е Тv-tool 8... която няма проблем с управлението на тия карти.
Опитай и с BSPlayer десен бутон Опции-Настройки-Видео и махаш отметката на Използвай слой 1 при мен само така върви.
Аз пък нямам проблем с вградените възможности на драйверите и не използвам глупавия TVTool.
Кажете ми едно предимство на TV Tool пред драйверите ?
Трептенето може да се махне с Flicker Filter-a.
Направи си телевизора primary display и си готов .Филмите само на primary dysplay-а се гледат на другия черен екран :)