Old Yamaha "unknown" drivers ?
Попадна ми една стара Yamaha, дето сто процента е пълен боклук, но има един миди-порт, който ми трябва, но за да го подкарам трябват драйвери за звуковата карта... е от там идва проблема, нито знам какъв и е модела нито къде да гледам за да разбера, дотук само знам, че ХР-то не я разпознава и не за драйвери за 724 и 719. Идеи, как да я подкарам на ХР ?[?]
Kaжи какъв е големия чип на платката (опиши как изглежда) и какъв му е номера :)
Абе виж каквито номера има там и търси в GOOGLE все нещо ще изкочи ;)
Пробвай с тези драйвери , колкото и абсурдно да ти се вижда[:)]
ftp://ftp.zdnet.de/pcpro/treiber/sou...WDM_0639XP.zip
kafka, точно това се усъмних и аз ;)
Нямам време да отворя PC-to тъкмо му завъртях капаците... довечера ще погледна, но само помня, че имаше един голям чип, на който пишеше XG.
Дам... точно тъй CMI8738 ... не знам само, що пише Yamaha на проклетия чип на картата ? Всичко е ОК
Много 10х !!!
Щото са го надписвали в някой гараж:-) Много сме им яли попарата на такива. Обикновено истинските ямахи надписа им е вдълбан а на тия е намацан с боя отгоре, но даже и това не е гаранция.
Имах същата ямаха и ще кажа че вади доста качествен звук , поне в нейния ценови диапазон.
Абе тва не е никва Ямаха, това си е жива CMedia само дето е намацана с бяла боя отгоре и пише Ямаха :)
Да.. определено kafka е прав, добра е за парите си (имайки предвид че е 4.1...), а и шума и е доста по-нисък от онбордната... Оказа се, чи хич не е боклук както смятах преди да я подкарам.
Супер имам си 3 звукови карти[:P]