tv-out-a na geforceMX200/400 e samo na 60HZ!?
Някой има ли решение на проблема с TV-Out-a
на GeForce MX200/400 Asus , Abit , Noname
който се изразява в това , че винаги към телевизора се подава сигнал с редова разв. 60Hz независимо каква система се задава и освен това полето за избор на такава стои винаги затъмнено и там пише 60 Hz.
Грешка : 60 Hz е вертикална развивка.
Почти всички телевизори работят с честота 50 Hz, в САЩ 60 Hz
ами няма:)).. то и проблем няма защото телевизора си бачка на толкова херца и просто повече не понася:). така че всичко ти е нормално
Напротив ! Повечето телевизори , на които съм пробвал се държат по различен начин когато получат развивка 60Hz а не 50.
Някои не могат въобще да синхронизират, други пък го правят но картината не е с правилна геометрия , а прилича на трапец обърнат надолу и е доста по-малка от размера на екрана.(Телевизора е Telefunken 28")
Подобни ефекти сме наблюдавали и на други сравнително добри телевизори. За старинни въобще не говорим.
Единствената карта на nVidia , която разпъва що годе картината е на ASUS GeForce 256 TV-Out, но тя работи със собствен driver.
Нормална картина може да се получи само ако телевизора поддържа NTSC която работи на 60HZ
За съжаление аз още не съм намерил такъв. Пък и не мисля , че трябва да си сменям телевизора заради тъпия проблем на nVidia.
Между другото съм пробвал различни други карти - и скъпи и евтини - всички бачкат и на 50 Hz(ATI Radeon VIVO ... S3 savage TV-Out)
... Така , че ... ОБЯВЯВАМ СИМВОЛИЧНА НАГРАДА ОТ 10 $ ЗА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА ПО КАКЪВТО И ДА Е НАЧИН !
Има jumper за сменяне на PAL/NTSC.
BEWARE! INTEL INSIDE!
Давай парите!!! Вземаш 100Hz телевизор и си готов, катра с такъв ТВ-Аут не знам да има...
Nyama problemi sa sinhronizatziyata.
Nay dobre raboti na NTSC, no moya televizor ne vadi hubavi tzvetove na NTSC zatova karam na PAL-B.Geometriyata e normalna.Chast ot problemite sa ot draivera.I pri mene pishe 60 Hz i ne moze da se promeni.
Nay dobre raboti kogato se vklyuchi kabela za televizora vav videokartata.Taka komyutara sa restartira vav rejim samo na televizor.
A twoya problem moje da e drug. Az imah podoben proble kogata si vzeh videokartata.
Kogata pusna televizora pak ne sinhronizirashe i se okaza che prichinata za towa e vklyucheniyat kabel za antenata.Taka che kogato iskash da puskash komputera na televizor zadaljitelno izkyuchva antenata(kabela za kabelnata TV).
Tarsia TwinView za GF 2MX s TVout.Mojete li da me svetnete otkade da si go drapna?Pak posle 6te vi pitam kakvo da pravia s 4estotata:).
Taka si e Victore tova za televizorite i ti si go razbral !Naistina samo 100hz te opravia !Az imam Ati Radeon 64 DDR VIVO i ako gledam film na staroto mi Sony model 1984 to samo s nabito oko se vojda che leko nakusva na momenti obraza ! Inache na monitor DVD i drugoto si e otlichno 1 Razbiraemo e vse pak !