Остатъчна вода в миялна машина на дъното след завършване на програмата- на какво
Остатъчна вода в миялна машина на дъното след завършване на програмата- на какво се дължи?
Re: Остатъчна вода в миялна машина на дъното след завършване на програмата- на какво
Цитат:
Първоначално публикувано от kaki
Остатъчна вода в миялна машина на дъното след завършване на програмата- на какво се дължи?
Аз имах такъв проблем и се бях видял в истинско чудо! Не само че оставаше вода на дъното, но и съдовете, особено стъклените излизаха матови. Часове наред пробвах какви ли не техники, чистих филтри, пусках различни програми....Оказа се че повредата е - прегънат бил маркуча за отпадната вода! Просто не очаквах да е такова нещо, затова най-последно за него се сетих.
Та първо порвери това, как е маркуча, а също и височината на която е вдигнат. Ако е проблем височината - опитай с поставянето на маркуча в нисък леген на пода и пусни машината, там да се изтича. Така ще си наясно дали там е проблема или на друго място. Провери филтрите дали не са запушени с нешо. Ако и това не помогни - сервиз.
Но първо внимателно огледай изходният маркуч от машината до другият му край!
Re: Остатъчна вода в миялна машина на дъното след завършване на програмата- на к
Провери нивото на маркуча за отвеждане на мръсната вода, измерено от пода. Ако нивото му е твърде високо (максимумът би трябвало да е отбелязан в документацията на машината), тогава е възможен подобен проблем. При мен нивото на маркуча беше над 85 см (максимално допустимото за моя модел).След корекция, проблемът изчезна.
Re: Остатъчна вода в миялна машина на дъното след завършване на програмата- на какво
kaki -бъди по конкретен бе пич!кажи какъв е модела нова ли е стара ли е?има миялни с помпа за мръсната вода и миялни на самотек.да не сме врачки бе брат!
Цитат:
Първоначално публикувано от kaki
Аз залагам на ниворегулатор. :095:
Ако нямаш поне малки технически умения,просто не се захващай.
Проблем със сигнала от ниворегулатора (има два!) който се подава към мотора да спре изпомпването. Ниворегулатора представлява нещо като диск с диаметър около 10 см. в който с клеми се закачат четири или пет жици,и едно маркуче(шлаух) което води надолу. Тръгваш от него надолу по маркучето. Виж да не е скъсано или прещипано! По това маркуче се подава сигнал за повишаване или понижаване на налягането от промяна в нивата вътре в казана. Сваляш го от горе, още от ниворегулатора. Така трябва да изчистиш всичко,че като духнеш по маркучето вода на дъното да бълбука. Въздуха трябва да премине безпрепятствено! Бе с две думи запушен е пътят до мембраната на ниворегулатора.
http://www.picvalley.net/u/60/14862_855.JPG