-
Siltal
:RTFM: Здравейте,имам пералня Siltal ot 12 години,Нямаше никакви проблеми с нея до сега,но от известно време не иска да изплаква и центруфугира в началото,майстора каза че трябва нов програматор.Някой има ли идея къде мога да намеря програматор за пералнята?
-
Re: Siltal
Има обяви във вестник "24 часа",там има техници на перални.Питай тях.
-
а забелязала ли си дали изхвърля мръсната вода?щото ако помпата не работи точно това се получава.веднъж намерих парче от банела в мойта помпа което беше блокирало турбинката и.
-
Не искам да прозвучи снобски, но пералня на 12 години?!?!? По-добре нова.
И ние имахме Siltal 480 на 12 години. Също работеше добре, но се счупи ключето, което отключва капака за прането.
Доста трудно се оказа поправката или подмяната му. Като се замислихме, че ще го оправим, но нещо друго ще трябва да се подменя...
Да не говорим, като отворих капаците, какво беше отдолу :(
Та така, де! Накрая си купихме нова. Имат толкова повече енерго- и всичко друго-спестяващи функции, отложени стартове и тн., че не си заслужава ходенето по мъките, което ще предстои със старата.
-
пробвай да смениш помпата за изхвърляне на водата
ако за тези 12год. не е сменяна е нормално да е издала багажа
-
Я пробвай първо да почистиш помпата, преди да сменяш нещо. Както ме научи един майстор най-лесно става като сложиш пералнята да легне на една от страничните стени (обикновено срещуположната на тази, откъм която ти е филтъра за мръсна вода). След това отдолу директно ще можеш да откачиш помпата дори без да отваряш пералнята.
-
а къде е филтъра за мръсната вода и как се отваря,някой може ли да ми подскаже.мерси
-
възможно е твоята пералня да няма филтър за почистване на помпата
възможно ли е да напишеш точно модела на пералнята
като застанеш с/у пералнята най долу има декоративен панел който трябва да махнеш и ако е с филтър трябва да има капаче което да развиеш
-
Здравейте, щях да пиша нова тема но намерих тази с търсачката.
Понеже на моята Siltal 48X наистина и се повреди програматора (не може сам да си превърти програмките, става ако му помогнеш наръка) някой сменял ли е такъв и знае ли колко пари струват ?
От сервиза само ми казаха че били скъпи, още преди да са погледнали проблема - много "търгашко" и нагло от тяхна страна. Опитвам се да събера информация.
Благодаря :Drinks: