Фурна / котлони със сензорно управление
Някой ползвал ли е фурна или котлони със сензорни бутони от по-дълго време ? Правят ли проблеми при натискане - да не " хващат" , щото знам че на микровълновите бяха голям проблем . Изтриват ли им се надписите и пр. ? Споделете предимствата и недостатъците на такъв вид управление .
Предстои ми закупуване на уреди за вграждане и мисля поне котлоните да са с такива бутони , затова всяко мнение на специалисти и имащи такива уреди ще ми е от полза .
Мерси предварително на отзовалите се.
Re: Фурна / котлони със сензорно управление
Едва ли може да се обобщи за всички марки. Моите - "Горенье" работят безпроблемно вече трета година.
Моите доводи са следните:
1. Супер удобно, лесно и бързо почистване на плота.
2. Почти всички имат таймер, който след изтичане на времето изключва котлона (фурната). Котлоните имат допълнителна защита примерно при най-високата степен работи час и половина (май-толкова беше по спомен) и изключва, ако не се промени степента през това време.
Аз съм със АЕГ от 4-5месеца и съм много доволен.
Фурната (АЕГ) е с механични копчета и таймера е само информативен (пиука си, но задължението да изключиш фурната си е твое).
Всички предимста са написано по-горе, но при един приятел имаше голям проблем. Пича има котка и тя се качва върху печката и включваше котлоните. Разбира се печката има защита против деца(котки), но става неудобно всеки път да я включваш и изключваш. Все пак аз бих избрал плот със сензорни бутони. За фурната ми е все тая.
Мерси за отговорите ! Почти съм се спрял на един комплект на на горение , който в момента е на промоция в техномаркет за 777 лв. Тука обаче някой се оплакваше че на тая марка и се трият надписите около бутоните , което никак не ме радва. дали е така на истина ?
Представи си, че ти се случи това:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34509.0.html
Как ще спреш котлона при положение, че върху сензирните копчета има остри стъкла и гореща захар?
Цитат:
Първоначално публикувано от prt
Ще издърпам щепсела!
Цитат:
Първоначално публикувано от prt
Четох темата, много е поучителна (макар за собственика да не е приятно, но пък хубавото е, е я споделя та да се предпазим). Та изводите за мен:
1. Когато се карамелизира захар протичат и химични процеси, които допълнително повишават температурата, така че трябва да се ползват най-добре тенджери от неръждаема стомана с дебело дъно.(най-разпространените);
2. Няма смисъл да се рискува със стъклени тенджери.
А ако ти се случи такава случка, дали си със сензори или с копчета е все тая - белята е станала.