:offtopic:Имам идеално място за едно такова "бижу".
Дали може да се намери някъде подобно, даже и с нужда от лека реставрация?
Преглед за печат
Не знам,едва ли!
Това е част от историята на Неф,но повече за нея ще пиша в темата за готварски печки и фурни.Тази премиум марка има страхотни нововъведения в областта на техниката за готварство.
отново си в грешка. всичко е нивелирано и нагласено. Предишната пералня нямаше ядове. Всичко е ток.
Ярмомелката трака отвътре и пренася вибрации. Барабана прави дълъг ход навътре и навън,което предизвиква лашкане.
Печките ги сложете в друга тема
Хладилник на плоча. Направи му дансинг:thumbsup:
Ами като ти трака резачката,се обаждаш на Сотиров.Тук няма да ти решим проблемите,защото са много..
Я ми сложи нивел отгоре,за да видим,защото вече не ти вярвам за нищо!
Толкова много Бошове и Сименс има във форума.
Един руснак ми показа четвъртата серия на Бош и се опита да ме убеди,че е с фабричен дефект,а познай дали успя?
brotzki , при теб най-вероятно не е това ,но при мен метален банел на сутиен беше минал
през дупките на казана(не е меден:)) и се закачил долу за нагревателя.Звука беше същия!
Та не знам - възможно ли е при теб?
п.с. друг банел пластмасов се беше натрошил в помпата - съответно всички женски в къщи (само 3) бяха строени,
да си перат атрибутите в специални торбички или следващия път те висят с майстора цял ден и си плащат масрафа:lol:.
За да прави барабана движение напред назад,това означава, че гаранционна пералня се сменя с нова.Тази в сервиза е разглобяват за части.
Ти в момента ме убеждаваш,че имаш голям аксиален луфт.Действително,ако е така се обаждай,където трябва.
Изненадващо се спрях на LG F4J5QN3W за 650 лв. Приоритет номер едно ми беше тишината. Тази била най-тихата, заради direct drive-а. Като извъртя няколко перални ще напиша как е в сравнение с Electrolux EWF1287HDW
Направиха ми лошо впечатление плитките барабани на новите модели на Electrolux и AEG.
До bobbby11
Прикачен файл 26760
Много поздрави на твоят майстор от Викинга!
Индезитски или аристонски носач ще стане на Силтал.
Предполагам,че лагерите са 203 и 204.
Този от снимката е с дължина на лъч 20,6см и дължина на вал 11,2см за лагери 203 и 204.
Това те интересува,ако има разлика във втулката-при стругар да направи нова.
Щом си от Софето,носиш го на прахово боядисване и Силталката ще изкара още 25 години.
За донор има риск,все пак тези перални са над 20 години.
Купувал съм и един път ударих греда,носачът беше много корозирал.
Другото трябва да си направиш много добре сметката,колко ще излезне ремонта-части и труд.
Това е на-тежкият ремонт за една пералня.
Много често разходите доближават до цената на евтино Беко,а някои марки го подминават.
------
Разгледах обявите за Силтал,на повечето разглобени носачите са счупени или продадени.Така,че или намираш читав стар или нов.При комплект с казан и барабан рискът си остава.
Боби11,ето и добри лагери
Прикачен файл 26774
Купуват се от представителите за БГ,а не от железариите и резервни части за перални.
Ако ти се видят скъпи може и с обозначение
zz c3 или 2z c3.
Прикачен файл 26775
Прикачен файл 26776
Прикачен файл 26777
Прикачен файл 26778
Прикачен файл 26779
Прикачен файл 26780
Този е Силталски,ако е със същите размери го има в Пловдив.
Нали питаше за прахово?
Ти си прецени дали си заслужава смешната сума от около осем левчета?
Прикачен файл 26787
Във Филибето има търговци,които знаят как да работят.С едно обаждане ми пратиха снимки и размерите.
Естествено,че има и такива,които не знаят какво продават.
Здравейте,
Нека да си изкажа моето мнение! Но първо едно благодаря на @Viking72.
С няколко изречения. Моето лично мнение към всички, които им предстои да си закупят нова пералня. Имате точно две крайности.
- оборотна (залагате на гаранцията и колкото ви издържи.)
- вечна - Miele
А сега и малко повече подробности. Само Miele се предлага с стоманен казан и всички останли са с пластмасов който като се разбие по-добре да си купите нова пералня.
Лично съм ходил да гледам всяка една пералня с какъв казан е ами искам да ви кажа, че дали е от 500 до 2500 всичките са с пластмасов. С други думи няма никакво значение просто е по-добре да е по-безшумна, да има желаните от вас опции и най-вече да е с максимална гаранция която мисля е 5 години.
Аз лично закупих следната пералня и искам да ви кажа, че просто няма място за сравнение с нито една друга марка. Начин на изработка, вложени части, инжерна мисъл, упътване дори. Качество на 10000 %.
Miele WDB 030 WCS - WDB 030 WCS - Перални - Продукти
Боби 11,
Прикачен файл 26800
AS-25х47х10/12
AS/формата/ с прахозащитен ръб,има метална вградена вложка и пружина.Обикновено са NBR-Акрилнитрил-бутадиенов каучук и много рядко от АСМ или FPM/акрилатен и флуорен каучук/.
Затова не се набива/млати/ с чук!
Лагерното тяло на Силтал позволява да се постави на автомонтьорска преса.Монтаж на семеринг и лагери се запресоват.
В работната част на семеринга/където върти втулката/ температурна грес до 150°С и си свиркай.Все едно е излезнала от завода.
Няма нищо вечно на този свят.
Miele също се развалят и имат пластмасови казани.Виждал съм такива,основно се правят за американският пазар. Някъде назад в темата съм качвал снимки.Казанът е разглобяем и е изработен от качествен материал.Противотежестите са чугун и всичко е балансирано.А в случая е по-важното казана да се разглобява и механично да е здрава.Обаче има и друг момент,тези ремонти излизат скъпи,така че зависи кой от коя страна гледа на нещата.
Иначе съм съгласен с Аркадиеца за другите неща,които е написал.
Тази,която си купил всичко е неръждаема стомана.
Имаш и опция за влизане в сервизното меню,за промяна/брой/ на плакнения,количеството на вода,охлаждане/на вода преди изхвърляне/ и време за центрофуга.
Засега няма да пиша как става,защото някой притежател на този модел може да обърка нещо и да ми тегли майните.
----------------------------
Боби 11,носача от Аристон,който става го дават с втулка 27мм.Предполагам,че е печатна грешка,но дори и да е така няма проблем.Носиш на стругар и сваля 2мм от нея.За семеринг и лагери съм сигурен!