-
Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Ние наскоро закупихме пералня Daewoo от тези кореиските на цена под 400 лв с 6 кг капацитет еър бъбъл технология отложен старт и всичко останало което ни бе нужно.
Засега сме много доволни от нея пере значително по добре от старата Хюндаи (6 годишна още работи и пере за това време само веднъж ремък е сменян и малко силикон на ваничката за праха друго не) която като почнеше да центофужи и тръгваше на някаде (все се пробвах да я настроя е неставаше и неставаше все си ходеше) така че и кореиската сила не е за подценяване :)
-
Тя тръгва на някъде защото тези две фирми правят коли, а останалото им е ширпотреба. :))
-
Здравейте, дойде и ред на пералнята в къщи, имаме Eurotech a 2855 e втора употреба естествено, пише че е правена в италия но иначе всичко по нея е на немски. От известно време при изхвърлене на водата се чува роболене което предполагам е от помпата, та въпроса е заслужава ли си да търся нова помпа или направо да я сменям с нова? Жената май е по навита за нова пералня, но аз все още се чудя какво да правя?
-
Здравейте, Моля да ми препоръчате пералня+сушилня 2в1 за вграждане. Бюджета ми е около 1200 лева.
-
Доставиха ми пералнята, само не знам каква токозащита да й сложа
Ориентирал съм се към тази.
http://www.stealtech.org/ups/%D0%A4%...rmany_id20812/
-
Цитат:
Първоначално публикувано от svt11
По добре недей, пише 10 А, а и то пише филтър. Като се каже защита, от какво защитава - продължително пренапрежение, импуси от светкавици .... . На сигурно е с обикновен ключ но мак само BEKO го поставят все още.
-
Препоръчаха ми това http://www.sono.bg/bg/products/bg/66...ct_details/129
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317920640[/time]_________________________________________________
2.1 kWh е максималната консумация за 95C програма, на 60 харчи 1.35, поне така пише в ръководството.
-
Днес пуснахме пералнята, има Direct Spray, която с един маркуч непрекъснато полива дрехите отгоре. Има обаче един проблем - чува се едно бръмчене постоянно, което го нямаше при първото изпиране. Освен това барабана беше малко мокър и от маркучите излезе вода.
-
ПОмогнете в избора на пералня.
Бюджета е до 700 лв.
Спрял съм се на два модела засега.
INDESIT IWE-8128 B тук
Bosch WAE20365BY Перална машина Maxx 7 тук
Ако имате и други предложения които не съм забелязал по сайтове моля споделете.
Предпочитам да има контрол на температурата и на оборотите. Бърза програма и отложен старт. Да е значително тиха.
Благодаря на всички отзовали се. :)
-
За мен лично, Индезита не е най-доброто решение. Боша е доста по качествена пералня. Оборотите се контролират, но температурите са интегрирани в програмите за пране. За Бош пералня с отделен контрол на температурата, трябва да се бръкнеш с още някой лев.Ако това не е от съществено значение за теб, а и 7-те килорама, също не са решаващ фактор-2036 и 20366 са доста добър избор, на много добра цена. Успех от мен!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от userworx
ПОмогнете в избора на пералня.
Бюджета е до 700 лв.
Спрял съм се на два модела засега.
INDESIT IWE-8128 B
тук
Bosch WAE20365BY Перална машина Maxx 7
тук
Ако имате и други предложения които не съм забелязал по сайтове моля споделете.
Предпочитам да има контрол на температурата и на оборотите. Бърза програма и отложен старт. Да е значително тиха.
Благодаря на всички отзовали се. :)
Аз съм с тази
Ползваме я година, за сега нямаме оплаквания.
-
За Aqualtis съм чувал, че им гърмяли много платките, чета мнения и по полските онлайн-магазини.
-
Абе Bosch 2036 SBY има ли отложен старт? На някои места пише, че има. На други не е споменато. Харесал съм го моделчето, само трябва да съм сигурен дали има и отивам да го взимам :)
-
-
Здравейте,
Насочиха ме към вашия форум, защото тук сте повечето специалисти :smiley:
Имам нужда от компетентното ви мнение. Налага се да си купя пералня, понеже старата ми Аристон след близо 20 год. вярна служба сдаде багажа. Предполагам може да се поправи - само центрофугата не работи - но предпочитам да си купя нова.
От пералнята искам да е с достатъчен капацитет, за да мога да пера одеала; да има 1/2 зареждане; да е икономична - вода и ел. енергия; предпочитам нещо немско ( да не е Миле, че ми е скъпо) до около 1000 лв.
За сега съм се спряла на:
BOSCH WAE 24445BY
BOSCH WAE 24465BY
AEG L 75470 FL
и нещо екзотично между Уърпул и Електролукс, но пък с 5 год. гаранция RENLIG FWM7
Предварително благодаря.