Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 358 от 358 ПърваПърва ... 308348356357358
Резултати от 5,356 до 5,370 от общо 5370
Like Tree1109Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Пералнята ви е много добра, няма какво да го мислите. Има си всичко необходимо. Има осма и девета серия, но там вече отивате и на други пари.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

'Много добра' това като виц ми звучи, че аз вече втори месец ги мисля проблемите на(покрай) тази пералня, а иначе според мен си е от средния клас, понеже "средния" го ядох!.
    Най-забавното бе, когато наскоро получих мейл ог AEG с който ме подканват да напиша ревю на пералнята и да участвам в томбола с награди прахосмукачка и ютия(поне и пералня да бяха сложили), като в ревюто опиша как, цитат -
    се наслаждавам на удобството и функционалностите
    на въпросния уред. След седмица обаче получих друг мейл за да оценя, цитат -
    последното посещение на нашия сервиз
    но може би има грешка, и е трябвало да бъде написано 'поредното', а не 'последното', затова съвсем скоро ще опиша невероятните наслади и удобства покрай въпросния уред.
    За парите обаче си доста прав, само дето пари трудно връщали.
    Swon одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2017

7-ма серия предполагам, че влиза в средния клас. Кофти късмет с куца бройка. По спецификации машината има всичко необходимо (че даже и повече) като екстри. Един път сме имали AEG и то нисък клас, произведена може би някъде около 2014 (не помня точно). Машината е желязна. И до ден днешен работи при наш близък. Търсете си правата. Ако я сервизират три пъти, след това може да си искате парите без изобщо да се обяснявате повече. Така е по закон. Ако я задържат в сервиза повече от месец (законово определения срок за отремонтиране на гаранционен уред), също са длъжни да ви възстановят сумата (или да си искате нова бройка). Това последното, ако е в стандартния гаранционен срок от 2 години. Ако е някакво промо от сорта на 2+3, 2+4, 5, 6 и т.н. връщането на парите е по тяхно усмотрение. Пролетта го играх това с една сушилня Gorenje и насраняците от бг сервиз ме мотаха 3 месеца. Уреда беше с промоционална гаранция от 5 години, но стандартните 2 вече бяха минали. От там последваха безумни обяснения и прехвърляне на топката м-у Gorenje и бг сервиз. Усетих накъде отиват нещата и още на втората седмица купих нова сушилня. При първото обаждане на бг сервиз, от там ми заявиха, че можели да дойдат след 12 дена. Говорим за столицата, а дори не бяха празнични дни Как и да е, изчакахме посещението на дебилите от сервиза и понеже взехме новата сушилня, напълно умишлено изчаках да минат 30-те дена, надявайки се, че мога да претендирам за парите си. Скандалите продължиха, като междувременно пуснах сигнал и към кзп, които ми върнаха, че щом били минали 2-те години, общо взето мога да пия една студена вода.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 02-10-24 в 09:48.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    7-ма серия предполагам, че влиза в средния клас. Кофти късмет с куца бройка. По спецификации машината има всичко необходимо (че даже и повече) като екстри. Един път сме имали AEG и то нисък клас, произведена може би някъде около 2014 (не помня точно). Машината е желязна. И до ден днешен работи при наш близък. Търсете си правата. Ако я сервизират три пъти, след това може да си искате парите без изобщо да се обяснявате повече. Така е по закон. Ако я задържат в сервиза повече от месец (законово определения срок за отремонтиране на гаранционен уред), също са длъжни да ви възстановят сумата (или да си искате нова бройка). Това последното, ако е в стандартния гаранционен срок от 2 години. Ако е някакво промо от сорта на 3+2, 4+2, 5, 6 и т.н. връщането на парите е по тяхно усмотрение. Пролетта го играх това с една сушилня Gorenje и насраняците от бг сервиз ме мотаха 3 месеца. Уреда беше с промоционална гаранция от 5 години, но стандартните 2 вече бяха минали. От там последваха безумни обяснения и прехвърляне на топката м-у Gorenje и бг сервиз. Усетих накъде отиват нещата и още на втората седмица купих нова сушилня. При първото обаждане на бг сервиз, от там ми заявиха, че можели да дойдат след 12 дена. Говорим за столицата, а дори не бяха празнични дни Как и да е, изчакахме посещението на дебилите от сервиза и понеже взехме новата сушилня, напълно умишлено изчаках да минат 30-те дена, надявайки се, че мога да претендирам за парите си. Скандалите продължиха, като междувременно пуснах сигнал и към кзп, които ми върнаха, че щом били минали 2-те години, общо взето мога да пия една студена вода.
    Винаги съм бил подозрителен към разните 2+4, 5 и т.н годишни "промоции"
    CubanLinx одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Запознат съм с юридическите детайли относно 'правата', обаче не съм съгласен за "късмета", като опиша проблемите може би ще стане ясно - защо.
    Пък и не виждам разлика с функциите в сравнение с другите производители, говоря за големи разлики по основните функции. Разликата е в цената, най-скъпите от повечето други производители са колкото най-евтините AEG, очаква се поне някакво качество, което за съжаление вече явно липсва, както каза колегата "нито е Electro, нито е Lux". Дали едно NEO или едно Miele ще правят правят проблеми то си е абсолютно неприятно, както и ако работят безпроблемно притежателите им ще са доволни, всеки с неговия си избор.
    А "Накъде отиват нещата" се сещам и аз, но в момента изборът е между абонамент към сервиза със всички съпътстващи неудобства или нова пералня, която пък сигурност няма да е AEG/Electrolux. Тя и моята "промоция" е 5 години, като си помисля чак лошо ми става.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Напълно ви разбирам. Вкъщи Gorenje вече е мръсна дума. Както вече дискутирахме, шанса да вземете нещо китайско и отново да съжалявате не е никак малък. За всяко домакинство пералнята е от най-важните уреди и високите класове си заслужават, макар и на кредит (ако нужните средства липсват на момента). От по-евтините марки, евентуално някой Whirlpool. По едно време бяха много зле, сега чета, че са ги пооправили, но колко е верно нямам представа.

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Sep 2024

Whirpool се произвеждат с части за Indesit и качеството било потресаващо зле според майстора, който дойде да ренонтира стария ми уред. Общо взето, препоръча за перални Bosch, AEG и LG, но точно преди да си купя комбинирания Самсунг, през нас мина комбинирана LG, на която барабанът беше разбит още при първото включване (не можеше да центеофугира и да завърши програмата). Затова и се насочих към единствения вариант за slim пералня, който намерих от изброените по-горе марки(като изключим LG).

Разбира се, Miele също бяха споменати, но цената им ми идва в повече, макар че родителите ми ползват Miele, купена на старо, и са много доволни.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

На Whirpool са оправили само цените, за наше съжаление!
    Това за частите на Indesit едва ли е вярно. По-скоро качеството на компонентите на Whirpool и сглобката е влошено.
    Смятайте за какво "качество" става дума при сегашния Indesit, която се води бюджетна (entry level) на Whirpool.
    Бях писал преди месеци за споразумението между Vestel & Whirpool през 2020 година.
    Turkey's Vestel signs service deal with US Whirlpool | Turkey Investments News | SeeNews
    Тъй, че има избор - между beko и Vestel! Въпросът е кои реално са по-надеждни и ремонтопригодни.

Познат преди месец взе комбо Haier (не знам точния модел) и е доволен.
    Преди това в квартирата ползва 4-5 годишна пералня Candy, също собственост на Haier от доста години.
    Без никакви проблеми.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 02-10-24 в 11:08.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2017

LG имаха големи проблеми с direct drive мотора и аз лично не бих рискувал. Моделите за САЩ и Япония нямат нищо общо с тези, които се вкарват тук. Иначе на дизайн го докарват. Доста даже Samsung в момента също са зле. За комбитата писах, като цяло не стават. Изключение прави комбито на AEG, което обаче си е скъпичко. За сметка на това си заслужава. За Miele-то за немския пазар също писах, но ме разпънаха там, та общо взето "секи сам си преценя"
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 02-10-24 в 09:07.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Последния ми уред от големите марки беше пералня Mielle W 1 clasic, немска с неръждаем казан.Вече гледам само функции, пари естествено и срок на гаранцията.То е ясно, че всеки ден работа след края на гаранцията е подарък и същевременно недоглеждане от страна на отдела за оптимизация на производителя, за което сигурно някое младо инженерче е отнесъл плувката.
    Gena_bs и CubanLinx харесват това.

13. Novice
    Тук е от
    Sep 2024

@lupar, какво точно се е случило с вашата пералня?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Като чуя за разни случки от "първия път" направо не знам какво да си мисля вече, "моят" техник марки не препоръчваше понеже били станали 'един дол дренки', а по-скоро евтино + гаранция. Аз обаче и от тези гаранции смисъл не виждам, само неудобства, виж ако някой дава 1 година гаранция след първите 2 без, може би ще се подлъжа.
    За Haier-а сега съжалявам, че не ги пробвах, ама...
    CubanLinx онова AEG което си имал е произведено 2014, моето 2024, а някой по-назад писа за AEG от 1994, все на 4 завършват...
    !Moro смениха и казана след няма и месец, скоро ще го опиша подробно. То ще е хубаво и ти да напишеш как са твоите нови уреди, сега и след някой месец, особено в тези консуматорски времена ми се струва доста полезно, въпреки че, всеки интерпретира нещата по своему.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

С хладилник и пералня компромиси не се правят. Правило номер 1!
    Не мога да проумея, как някои хори дават по 2к за телефон, телевизор и прочие глезотийки, а и им се свидят хиляда лева за горните.
    Този пост е редактиран от Rakeem; 02-10-24 в 19:33.
    dodo_pv, kokovox и CubanLinx харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    С хладилник и пералня компромиси не се правят. Правило номер 1!
    Не мога да проумея, как някои хори дават по 2к за телефон, телевизор и прочие глезотийки, а и им се свидят хиляда лева за горните.
    Според мен правила няма, и не би трябвало да се обобщава. Скъпа кола и скъпа техника - скъпа първоначална инвестиция, последвана от скъпи ремонти и никаква гаранция че ще изкара повече от по евтини аналози. . Примери колкото искаш. Имам хладилник Финлукс, най евтиния, не знам вече на колко години е, като нов работи, докато на съседката lIEBHERR a за 1500 лева за две години само на хамалите не може да плати колко пъти и го сваляха и качваха за сервиз тоя туч. сина ми онаследи от леля си една перланя Crown и я скапва от пране , а леля ми колко е прала на нея не ви е в памет, същата евтина Crown си купи мой познат разочарован от Самсунг, и той е доволен вече дълго време, нечовешка експлоатация, те са голямо семейство, според мен всичко е как уцелиш, на късмет. Но поне ако се скапе нещо и не си се набутал като арабин за него не те е толкова яд. Една скъпа пералня е колкото три евтини, но колкото три евтини няма да издържи. Дали ще купиш скъпо или евтино зависи от доходите ти, но също така и до голяма степен от начина по който възприемаш ти лично нещата. Най състятелните ми приятели нито са със скъпи телефони, нито със скъпи коли, повечето от тях дори не живеят в скъпи жилища, макар и всички да са в състояние да се глезят колкото си искат, но просто начин на мислене е всичко.
    Swon и CubanLinx харесват това.

18. Novice
    Тук е от
    Sep 2024

@lupar, нека да натрупам малко опит, да се надяваме да не е негативен като при вас, и ще пиша.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 358 от 358 ПърваПърва ... 308348356357358

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 19:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 16:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 13:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе