-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения   Цитат:  

Първоначално публикувано от  bicubic  

Имам почти абсолютно същата дилема, само дето моделът на AEG e 75270 (от Техномаркет). В момента цените са еднакви, по 854 лв, а и параметрите се различават само по броят на програмите - 14 срещу 16. Разлика има и гаранцията 24 срещу 55 месеца. Знаем, че Elecrolux е собственик на AEG, това влияе ли върху качеството на продуктите.
 Гледам, че johny01 е дал съвет в полза на AEG, но няма никаква мотивировка, а и точно над коментара му друг потребител търси добър техник за AEG.
 Дайте още едно мнение, моля. Имам време до сряда, за да реша. Знае ли някой със сигурност къде са произведени двете машини?

П.П. Междувременно си направих труда да позвъня в 3 магазина в различни градове и получих 3 (!) еднакви отговора относно въпросните перални - и двете са произведени в един и същ завод в Италия, частите (механика и електроника) им са абсолютно еднакви. Разликите са във визията на предния капак и гаранцията, която се дава към момента.

-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  55 месеца гаранция е солиден аргумент за.Това са 4,5 години. 

-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  Да, 55 месеца са си 55 месеца. Ако моделът на AEG бе произведен в Германия, можеше да се позамисля сериозно, но при получената информация парите ми ще идат в Швеция. 

-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  Предполагам парите пак ще отидат на същото място.
 Платформите за марката Електролукс и за АЕГ са едни и същи.

-   Отговор: Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения  Има ли някой пералня Siemens SIWAMAT XT1250 ? Колко време е програмата за памук на 40 градуса, защото в описанието я дават 115 мин, а тя пра 75 минути. 

-   Отговор: Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения  Здравейте!Моля ако има някой пералня LG  да сподели своето мнение за тези перални.Става въпрос за новия тип на пералнята с DD (Директ драйф) 

-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  Здравейте и Честита Коледа на всички!

Коя от тези бихте препоръчали.
 http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ANUSSI-ZWP-581
 http://www.technopolis.bg/b2c/detail...CANDY-CTF-1206
 http://www.technopolis.bg/b2c/detail...X-EWT-1062-TDW

Занусито и Електролукса изглеждат еднакво с изключение на копчетата. И двете са правени в завода на Електролукс в Полша.
 Другата е правена в Италия.

-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  Един приятел миналата година си е взел LG с новата технология Direct Drive. Ползва я вече 1 година и е много доволен, безшумна е както на пране така и на центрофуга. Мотора има 10 години гаранция.Аз се замислям също за едно LG ,  но се изкушявам от офертата на whirpool  с 48  месеца безплатно удължаване на гаранцията 

-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  На whirpool тези  48  месеца безплатно удължаване на гаранцията, мисля че е промоция от техномаркет до края на годината.
 6г гаранция си заслужава.Каквото и да и стане имаш гаранция, а след 6г я камилата, я камиларя.

-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  Здравейте!
 На мен се пада честта да напиша първият пост за 2013г. И нека започнем подобаващо, с пожелания за успешна година.

Та сега на въпросът ми. Предстой ми покупка на нова пералня. Старата( Siemens ) ни служи вярно 18 години, но е време за нова. След много четене и запознаване с предлаганото на пазара се спрях на два модела, а именно:
 http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NS-WM-12Q461BY
 и
 http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-AEG-L85275XFL

Бих искал да чуя и вашето мнение.
 Благодаря предварително.

-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения 
-   Re: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  Здравейте,
 някой има ли впечатления от следната пералня?
 Вградена пералня Bosch WIS 24140EU - Търговска верига "Зора"
 И къде е произведена? Германия?

-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  Вградените уреди и на Бош и на Сименс по моя информация се събират в Германия.Но все пак не съм напълно сигурен!Това,което мога със сигурност да твърдя е,че при Сименс моделите от Германия имат в индикацията си "S"Най добре разходи се до магазина и виж бар кода!Той ще те ориентира най добре!! 

-   Re: Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  Мерси за инфото. Проблема е, че пералнята я няма в наличност и е само по поръчка. 

-   Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения  Добър ден !
 Въпрос към знаещите.
 При пералня която е за 7 кг.  и при първоначално показано време на пране от примерно 2ч. 09 мин много често  тя свършва своите цикли  след 10-20 дори 40 минути. Хората от сервиза ми обяняват че това зависело от количеството пране,
 Има ли тещоо вярно в това ?
 Благодаря Ви за вниманието и ако "ДА" , моля да ми го обясните!
 Поздрави!