Re:Вреда от индуктивен плот....
Ако са поутихнали страстите, да взема да попитам нещо което ме мъчи от началото на тая тема, а ?
Какво точно представлява тоя индуктивен котлон (никога не съм виждал) и как работи, "на какъв принцип" ?
Виждал съм котлон с открити реотани, със скрити в метална плоча, стъклокерамичен плот съм виждал, ама такова нещо "индукционен котлон" не съм и ми е много мъгливо. Та ако може малко информация ... please
Цитат:
Първоначално публикувано от SAGE
Може ли да поясниш какво "положително въздеиствие върху организма на човека" очакваш от един котлон :-memnon
Абе то реално от всеки котлон може да се очаква положително или отрицателно въздействие - зависи какво ври в тенджерата - дали мръвка или ... ролките за коса на тъщата :))
Мите, той Lupus го е обяснил кратичко и ясно:
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
До всички, които пишат по темата:
ПРИНЦИПА НА ДЕЙСТВИЕ НА ТЕЗИ КОТЛОНИ Е В СЪЗДАВАНЕ НА ПРОМЕНЛИВО ЕЛЕКТРОМАГНИТНО ПОЛЕ, КОЕТО ГЕНЕРИРА ВИХРОВИ ТОКОВЕ В СЪДА И ГО НАГРЯВА. НЯМА НИТО ЕМИ, КАКТО Е ПРИ МИКРОВЪЛНОВИТЕ ПЕЧКИ И МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ, НИТО РЕНТГЕНОВО ИЛИ ДРУГО ЛЪЧЕНИЕ, КАКВОТО ИМАШЕ ПРИ СТАРИТЕ КИНЕСКОПИ.
Само има едно изискване - тенджерата да е от подходяща стомана, която я лови магнита. На този принцип има и електромагнитни пещи в които се топи стомана.
Благодаря на всички за мненията.
Ще си купя такъв плот.Може ли да ми препоръчате двоен такъв.Забелязах този WHIRLPOOL ACM-712 IX в техномаркет, но предполагам има и други.Има ли "екстри" или възможности , който не трябва да пренебрегвам за сметка на някой и друг лев отгоре ?
Хора,като ви чета коментарите на повечето направо ви се чудя на акъла :-memnon това е най-модерната технология за готварски уреди, а вие я оплюхте :sad:изкарахте едва ли не целия свят малоумници изглежда поне 90% от тези, които правят тези коментари изобщо не знаят за какво става въпрос и не са виждали как действа тази технология.Нима всички живеем само безопасно. :undecided:
Като оставим настрана правописа,мнението ти не казва почти нищо!
Ей сега записвам като кадидат за покупка, като енергоефективен уред, индуктивния плот, наред с термопомпения и слънчевия бойлер. Нещо модерно на вятър не е ли излязло вече, да бодна на терасата ? :Drinks: