Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
Този консултант,сигурно е сервизен техник?
БГ-сервиз/на Аег/ няма връзка с Техномармалада,а пък с консултанти..?
Все съм слушал простотии,обаче тези от мармалада?!Вече са номер едно!
НАЛИ разбираш,че една от най-поддържаната марка е Аег в БГ.
Сигурен съм,че този мармаладец,не е виждал мотора на Аег-то...
Питай го,Ко'прегаря на моторетката?
Ай стига,тези са станали„разбирачи” и на моторетките????!!!
Питай го!
Защото на фурни на Самсунг,се разпадат вентилатори,люпи се емайл и горят платки и процесори.А на перални изгниват стойките на амортисьори към корпус.
Сори ядосах се от тези тъпанари!
Прав се да се ядосваш.Доста четох и доста хора се оплакват от шума уж бил 65dB, a също че се получавало влага в помещенията в които се намирала сушилнята.
Така ли е.
Виж сега,аз основно пиша за качеството на материали и поддръжка!
Там програми,екстри и тн.,да пишат потребители.
Поздрави!
Последно какво означава казан о полиплекс.
Пич,купи си Аег-то и си свиркай!
Да споделя нещо относно прегарянето.
AEG T76490IH3 на трето пускане почна да пищи/квичи когато върти барабана....
Купихме я края на лятото, бяхме я тествали 2-3 пъти но не с пълния капацитет. Преди 2 седмици я натоварихме но пак не беше 9кг!, По средата на цикъла почна да цвили здраво - чух я чак от кухнята!
Оказа се, че е прецакан мотора. Чаках 2 седмици да ми го сменят. Нова машина на трето пускане .... Барабана на ръчно въртене все едно имаше зацепен лагер!
Онзи ден ми я върнаха от ремонт, не съм я пускал още но гледам че са въртяли доста , много боклук изхвълих от филтрите... :(
Нещо леко се разочаровах от марката! Дано да няма повече проблеми, но вече имам едно на ум ...
Всичко е въпрос на късмет в днешно време.АЕГса добри но зависи къде е правено.
Цитат:
Първоначално публикувано от
j90
Всичко е въпрос на късмет в днешно време.АЕГса добри но зависи къде е правено.
За германия е правена машината.
Всичко е на немски. ...
Ще видим, дано вече няма проблем...
Самсунг в нинакъв случай - те още не са дорасли за такива уреди. На тях силата им са телевизорите и телефоните.
А защо не bosch? Термопомпените им модели са отличен избор ... хем са доста по-икономични, хем се почистват само, хем имат двоен филтър. Ние вкъщи си имам текава. Жената е много доволна от това как суши и казва, че не мачка дрехите.
Над АЕГ нямам поглед... Когато взимахме Боша, четохме разни неща в нета, защото и ние се двоумяхме, но някои негативни коментари ме разколебаха.
Цитат:
jovani75
Здравейте,
в процес на купуване на сушилня и сме се спрели на този модел AEG T8DEC68S.
Беше ни препоръчан от служител на Техномаркет SAMUNG DV80M5010W.
Коя сушилня е по-добра?
Как се сам се почиства филтъра на кондензатора.
Замислям се и за Bosch са сушилня.
Но до колкото разбрах имало проблем със само почистването.
По принцип питата при охлаждане - в какъвто режим и работи сушилнята, се самопочиства сама!
От самия конденз се стичат капките вода и отвличат мъха и праха от него. Но въпреки това, се пуска по една прахосмукачка от време на време по питата.
Тая самопочистваща функция според мен е няква реклама и всъщност точно от нея реват хората по западните форуми!
Явно не съумява да се самопочиства и тъй като самия кондензатор е скрит и няма възможност потребителя да го изсмуче от време на време със нещо , се появяват дефекти било в помпата за качване на водата , или задръстване и т.н..
Имам термопомпена сушилня сименс. На чекмеджето има клапа, която се отваря периодично и излива вода в кондензатора. Трета година подкара без никакви проблеми, ползва се всеки ден дори лятото. Кондензаторът е чист и няма никакви бикуци между ламелите.
Здравейте колеги! Старата сушилня кондензационна Hoover се предаде. Интересува ме моделите с термо помпа, правят ли много конденз в помещението. Старата правеше изключително много конденз,и отделяше много топлина. Нямам много място и е монтирана в коридор на панелка. Създаваше ми много грижи с влагата. Спрях се на няколко модела:
1.TECHNOHOME >Сушилня AEG T8DBE48S
2.https://sushilni.pazaruvaj.com/bosch...by-p331924485/
3.https://electron.bg/gorenje-d8665n-p-312299.html
4.СУШИЛНЯ BEKO DS 8433 RX | Сушилни | Домакински електроу
Бюджета е около 1000лв. Кой от моделите, е за предпочитане, и какво мислите за BEKO, сравнен с другите. Ако мислите, че има други по добри машини споделете! Не изключвам и вариант, с транспортен дефект! Благодаря!
Намерих това клипче, което показва процеса https://www.youtube.com/watch?v=wh5ccIW8_0Y
Иначе самият кондензатор не се маха както при другите марки, затова е самопочистваш се
Голямо облекчение е, щото не го мислиш ;) Само филтъра отвреме-навреме и всичко е 6
Вкъщи сме повече от година с Бош сушилня и проблеми нямаме:ole
Цитат:
jovani75
Как се сам се почиства филтъра на кондензатора.
Замислям се и за Bosch са сушилня.
Но до колкото разбрах имало проблем със само почистването.