Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
chany
off-topic....500лв. надолу от цената в повечето магазини! Тези търговци, какви надценнки слагат? [emoji22][emoji22][emoji22] Защото се сещаме, че на тази цена ( 1700лв.) пак са на печалба.
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Маржа е жесток за потребителите в БГ.Все пак някои хора си мислят,че като са милионери и другите са такива!
Малко отклонение!
Какво ще кажеш да взимаш 2000€ заплата и в магазина да има пералня Miele за 600€ с пет години гаранция?
Сори,обаче това не се отнася за БГ!
Тук свалиха цената от 1.8к на 1.5, но пак не са 600€!
Може би аз не съм запознат с курсът евро-лев??!
Много са алчни нашите вносители,ден година храни!
За заплатите на обикновените българи-е скъпа такава покупка!
Маржът е жесток, понеже ден година храни. Немски магазин продава 20 пъти повече на ден и прави голям оборот. Като ти платят 2000 евра за месец (значи работиш за бруто 4000 евра и нагоре) и дадеш 1000 евро за наем и ток / вода / топло, ще ти останат пари я за едно беко, я не. Чуждата е винаги най-лесна!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
И все пак заслужава ли си за тази цена или има по-добри предложения от другите марки?
Толкова пари за сушилня не си заслужава, още повече че поддръжката на тези с термопомпа е скъпа.
Какво имаш предвид под поддръжка?
Цитат:
dodo_pv
Маржът е жесток, понеже ден година храни. Немски магазин продава 20 пъти повече на ден и прави голям оборот. Като ти платят 2000 евра за месец (значи работиш за бруто 4000 евра и нагоре) и дадеш 1000 евро за наем и ток / вода / топло, ще ти останат пари я за едно беко, я не. Чуждата е винаги най-лесна!
Що си неподготвен?!!?
Няма да коментирам наем,разходи за ток води и застраховане..
Ти ли ще ми правиш ревизия на джоба???
Плащал съм по 100€ застраховка на месец,
за да мога да карам в Германия кола с тяхни номера!
Ай стига...
И сравнението ми беше за българин в БГ и чужденци,работещи в белите държави!
Цитат:
pab
Какво имаш предвид под поддръжка?
Изпарителят се затлачва на втората година с мъхообразни полипи от дрехите и трябва да се чисти. Потребителят няма достъп до него, за да се справи.
@Викинг, подпалил си моторетката, не четеш какво пиша и си съчиняваш небивалици. Никой не те пита какво и как го караш, нито се интересува от джоба ти. Обяснява ти се маржа на цените и заигравката с качеството на продуктите на нашия пазар.
А какво бихте препоръчали като марка и модел?
Цитат:
dodo_pv
Изпарителят се затлачва на втората година с мъхообразни полипи от дрехите и трябва да се чисти. Потребителят няма достъп до него, за да се справи.
@Викинг, подпалил си моторетката, не четеш какво пиша и си съчиняваш небивалици. Никой не те пита какво и как го караш, нито се интересува от джоба ти. Обяснява ти се маржа на цените и заигравката с качеството на продуктите на нашия пазар.
Предложи на колегата подходяща сушилня или високооборотна пералка.
То и аз мога да си ги плещя за цепеници,но ...
Не мога да предложа на колегата сушилня, защото вече си имам цепеница на Аристон с термопомпа и не съм доволен от конструкцията и. Опитът ми с пералните включва само 5 модела, от които основен ремонт съм правил само на две. Не мисля, че трябва да препоръчвам. Лично аз, откакто се сдобих с нова пералня на мийле, друга не бих си купил. Но това не е по темата.
Кефиш ме,ще разбереш още някои неща за бялата техника,но иска време.
За други става по трудния начин-проба:грешка.
Човек се учи докато е жив!
Цитат:
dodo_pv
Как пък моя се не затлачи за над 2 години? Има си самопочистване с вода от чекмеджето и всичко е точно.
Всеки да си направи сметка, как се чисти това. Особено ми хареса вица с четката за зъби и глупостите на Бош със самопочистването :))
Самопочистването на Бош кара 3-5 години,после се иска почистване.Сушилните на Миле са с +4 филтъра.