Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
От къде я купи и има ли програма за вълна?
В Технополис пише че няма а в сайта на производителя че има.
Аз се колебая между тези двете:
EW7D394UE
EW6D295GE
https://www.electrolux.bg/compare/?c...uery=916099935
Като цяло не виждам голяма разлика между тях. Ако може някой по-компетентен да изкаже мнение понеже ще ми е първа сушилня.
7-ма серия е по-добра, има повече програми. Преценете си дали ще са ви необходими и ако не е голяма разликата в цената, по-добре вземете нея.
Разликата в цената е 200-300лв но не е там проблема, а в това че ги нямат налични в нито един магазин на Технополис.
Може да са стари модели и да са изчерпани там. В микса мисля, че по принцип е по-добре. Ако ги няма, търсете алтернативи. За марката добре сте се ориентирали.
Да в микса има последни 5бр. Иначе цената е същата.
Направих и едно сравнение между въпросния модел от 6-та серия и няколко от 7-ма, но не виждам кой знае каква разлика в програмите. На сайта на Електролукс го дават че 7-ма серия имат хигиенизиране (каквото и да значи тази програма) спрямо тези от 6-та.
Двигателя на модела от 6-та е асинхронен а на 7-ма инверторен.
7-ма имат осветление в барабана.
https://www.electrolux.bg/compare/?c...uery=916099807
Ако в действителност това са разликите то май се обезсмисля покупката на 7-ма серия:confused:
аз имам 8 серия ,осветление в барабана е ала бала то не свети постоянно само като отвориш вратичката а и какво има да гледаш толкова вътре .. инак суши много добре без да похабява дрехите ,жената е доволна от нея .. слагал съм и ватметър ,на един цикъл харчи около 1.5кВ а компресора докато работи е около 600В ( той не работи постоянно )
Недей взема модел, който не е с инверторен мотор.
С какво асинхронния отстъпва пред инверторния? Освен с по плавното регулиране на оборотите, друго аз лично не виждам като плюс.
По-голям живот, по-добра икономичност и по-безшумна работа.
Предполагам вече сте направили своята покупка но все пак да Ви отговоря - Техномаркет. За мен водещо бе да се вместя в 1200 +/- 50 лв, и да има добър коефициент на кондензация. Сега мотора дали ще бъде асинхронен или инверторен според мен по добре да бъде асинхронен. Но винаги можете да направите сверка в енергийната консумация показана на етикета и да решите залужава ли си ценовата разлика спрямо реализираната икономия на електроенергия. Успех!
п.п Има програма за вълна.
Що за глупости, асинхронен 2025г. че даже вече 2026 г.