бойлер сименс - водосъдържател от пластмаса
Здравейте,
Някой има ли впечатление от този бойлер или подобен.
Малък бойлер 10 литра - отворен (без налягане)
Притесняваме че водосъдържателя е от пластмаса - до колко е качествено, как ще се отразят високите температури на пластмасата, стареене. Нещо съм предубеден спрямо този материал, но като нямам впечатления, а и не намирам нищо по темата в нета.
Предварително благодаря
Отговор: бойлер сименс - водосъдържател от пластмаса
Вземи си това: Bravissimo SN 10 UN
От 2 години съм с такъв и един мой приятел си купи и няма никакви ядове.
Само внимавай с това "без налягане", че аз така се излъгах и досега имам един такъв неизползваем. Това е за английския стандарт, където ВиК инсталацията е трипроводна. Кранът за топлата вода спира водата преди самия бойлер. Затова е бойлера е "без налягане". При включване в нашенска си ВиК инсталация почва да тече отвсякъде.
За такъв бойлер ВиК инсталацията ти трябва да е: студената вода си идва до чешмата. Топлата също идва до чешмата (за да можеш да я спреш с крана), но от там се връща до бойлера и вече топла обратно до чешмата.
Ако знаеш какво наводнение правих вкъщи с такъв бойлер...
Здравейте, тези бойлери са пригодени да работят само със смесители с ниско налягане, НЯМА ТРИПРОВОДНА ИНСТАЛАЦИЯ, НЯМА АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ. Утре ще ви постна схема с начина на работа на смесителите предназначени за такъв тип бойлер. Смесителят е с 3 меки връзки, а принципът е следния:
1. Студената вода влиза в смесителната батерия
2. Със понижено налягане от смесителя, студената вода отива в бойлера
3. От бойлера се връща топла вода в смесителя
Аз лично и за мен се замислям дали да не си сложа такъв бойлер, но 5 литров. Единственото в което не съм сигурен е, доколко ще е силно това понижено налягане на топлата вода от бойлера към смесителя?
Поздрави
Цитат:
Първоначално публикувано от
naskostoev
Единственото в което не съм сигурен е, доколко ще е силно това понижено налягане на топлата вода от бойлера към смесителя?
Поздрави
Пониженото налягане е само когато не се ползва (при затворен кран на топлата вода). При отворен кран налягането е същото както при стандартните бойлери
1 Прикачен файл(ове)
Точно така, налягането пада само на топлата вода...а ето и обещаната снимка, за принципа на работа:Прикачен файл 9072
Системата е ясна, мерси все пак за разясненията. Смесителя също е предвиден. Това което ме притеснява е надеждността на таз пластмаса. Все си мисля, че може да се има доверие на такава фирма, но...
Здравейте.Някой има ли представа какво е точно налягането идващо от смесителя?Закупих си този бойлер с идеята,че моето налягане не е високо,а гравитационно от казан на 15 метра височина.За съжаление колкото по-вече чета по темата все по-вече се обърквам.
Няма значение налягането. Просто бойлерът е направен да работи с такъв смесител. Студената вода влиза първо в смесителя и оттам отива в бойлера. Тип "Юнга".
Аз продавам един такъв бойлер. Нов - 100 лева.
https://forum.setcombg.com/%D0%BF%D1...tml#post647089
Ей, ше го утикаш тоя бойлер накрая :)
Аз вече си имам бойлер,но ми липсва смесителя.Проблема е,че смесителите са по скъпи от бойлера и явно ще чакам за изгодна цена.До тогава ще си ползвам съдомиялната,която май е доста икономична.