Отговор: Съдомиялна - сол ?
Доколкото знам тези малките нямат отделения за сол.Просто ползваш такива таблетки- всичко в едно.
Здравейте, съдомиялната ми е Индезит и с 5 степени на настройка за твърдост на водата: 1-мека.....5-много твърда. В района,в който живея водата е много твърда и се чудя заедно с таблетките, които използвам (съдържащи сол) на коя степен да използвам машината? Заредил съм я със сол и досега беше на 2-ра степен, но не знам да не се повреди така и да я сложа на 3-та степен. Вие какво мислите?
Има филтри за твърда вода. Монтираш преди машината и си живееш живота спокойно.
Филтрите не променят твърдостта на водата. Пазят само от попадане на частици с определена големина според характеристиките на филтъра. Има системи за промяна на твърдостта на водата , но са на друг принцип.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bisval
Филтрите не променят твърдостта на водата. Пазят само от попадане на частици с определена големина според характеристиките на филтъра. Има системи за промяна на твърдостта на водата , но са на друг принцип.
Има филтри за твърди частици.
Има филтри със смола за омекотяване.
Има филтри с кристали,които не дават на магнезиевите и калциеви йони да образуват съединения/котлен камък/.
http://pavirani.com/филтър_предпазва...кт-2093.html
Ето това ще пази от котлен камък. Няма ли да му свърши работа?
Ако някой прочете и осмисли пост номер 3 ще е наясно, че миялната разполага със собствена система за омекотяване на водата и никакви други филтри не са и необходими. За да се регенерира смолата в нея, е необходимо да се добавя сол. Таблетката няма никакво отношение към този процес, защото е извън системата за омекотяването. Настройката на степента на осоляване се прави след няколко измивания с обикновен прах или гел. Гледа се да няма петна от сол по съдовете или приборите. Пише го в инструкцията за експлоатация.
Тя смолата в миялката регенерира до време.
Не съм сигурен,ако водата е с твърдост 25 немски градуса-колко цикъла на регенериране ще устиска.
Така, че филтър с кристали е супер за миялка.
Колегата,Зъбчо е дал линк към такъв филтър,но за миялките са по-малки и красиви. Имат допълнително в тях дунапрен,който непозволява преминаване на твърди частици-песъчинки и ръжда.
Ползвайте тези филтри не са скъпи.
Нов зареден с кристали е около 15 лева и издържа шест месеца.След това се купуват кристали на килограм и се сменят. Излиза около левче на месец,след като се започне със смяната.Инвестицията не е голяма и носи само плюсове.
А между другото тези филтри стават и за перални,каминки,котли ,бойлери и тн.,но се поставят Задължително преди уреда!
Никога такъв филтър не се Монтира след водомера!!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Viking72
А между другото тези филтри стават и за перални,каминки,котли ,бойлери и тн.,но се поставят Задължително преди уреда!
Никога такъв филтър не се Монтира след водомера!!!!
Нещо не те разбирам - на улицата ли да го монтирам, евентуално?
Тези кристали са химия,водата не става за пиене.Това имах напредвид.
Има хора,които живеят в апартамент и водомера е в банята!
При монтаж,Веднага след водомера филтрирането отива към всички чешми и уреди!
Сигурно съм го написал на китайски?